Connect with us

Vist a les xarxes

Polèmica pel tractament informatiu d’IB3 davant la nova arribada de pasteres

Polèmica pel tractament informatiu d'IB3 davant la nova arribada de pasteres

El comitè d’empresa de Dalton Audiovisual, adjudicatària dels serveis informatius de la televisió pública, ha condemnat la parcialitat de la notícia difosa el passat cap de setmana

La massiva arribada de noves pasteres en aigües de Balears durant tot el passat cap de setmana, ha estat una de les notícies que ha acaparat l’atenció informativa durant aquestes últimes hores en bona part dels mitjans de les Illes. Es van arribar a comptabilitzar fins a 27 embarcacions amb 306 persones a bord, entre dissabte passat i aquest dilluns.

Aquest fet va ser una de les qüestions que va capitalitzar els dos informatius del passat diumenge a IB3, en les respectives edicions del migdia i vespre. La peça informativa en qüestió, casualment, únicament aportava l’opinió política del grup Vox, amb un tall que recollia les declaracions del portaveu del partit ultradretà, Jorge Campos. Aquest fet no va passar desapercebut i va provocar diverses reaccions de protesta en aquest sentit.

Davant la situació creada, el comitè d’empresa de Dalton Audiovisual, empresa adjudicatària dels serveis informatius d’IB3 ràdio i televisió, va decidir sortir al pas a través del seu compte de Twitter davant l’allau de crítiques que s’havien expressat a través de les xarxes socials per la forma partidista amb la qual s’havia tractat l’assumpte de les pasteres.

Volgueren aclarir que “la decisió d’optar per només oferir l’opinió d’un partit polític correspon exclusivament a la direcció d’informatius i en cap cas als treballadors de la casa”.

També consideraren “un error informar d’uns fets que afecten els drets humans, en els que s’hi han vist involucrades dones embarassades i infants, i només comptar amb l’opinió d’un partit que, a més, és manifestament contrari a respectar el dret de les persones a cercar una vida millor”. Qualificaren “d’incomprensible” que finalment és decidís emetre la peça informativa “només comptant amb un punt de vista”.

Aprofitaren el comunicat per demanar “més mitjans i més personal per als serveis informatius del cap de setmana”.

 

Són tendència