Connect with us

Actualitat

Manacor destinarà 3,2 milions d’euros en la reforma de places, carrers i avingudes

Manacor destinarà 3,2 milions d'euros en la reforma de places, carrers i avingudes

També es preveuen distintes millores a Porto Cristo, s’Illot i Cala Murada

El ple de l’Ajuntament de Manacor celebrat aquest passat va aprovar una incorporació de 5.456.329 euros del romanent municipal. El ple va donar llum verda amb els onze vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció dels grups de l’oposició a la incorporació de d’aquests prop de 5,5 milions d’euros, dels quals 3,2 es destinaran als projectes de reforma i obres de millora de la plaça Cardenal Pou, el carrer Lleó XIII i la plaça Francesc de Borja Moll de Manacor, l’avinguda dels Pins de Porto Cristo, el carrer Romaní de s’Illot i la via Europa de Cala Murada, i la millora de l’enllumenat públic del Quadre 90 de s’Illot.

A aquestes actuacions, s’hi sumen el projecte de reforma del carrer d’en Venturós, les obres del jardí de l’Hort dels frares de la plaça dels Pares Creus i Font i Roig, la construcció d’una nau a Porto Cristo per a la brigada municipal, la reforma de la galeria de tir, la contractació de vuit agents Covid, el sistema de control d’accessos i de geolocalització de vehicles municipals i el Pla de voravies, segons ha informat el govern municipal.

Així mateix, també es destinaran 2,3 milions d’euros al pagament de l’expropiació de les zones verdes que permeteren la construcció del vial d’accés a l’IES Manacor (2,2 milions) i la de la zona verda del Cilindre (141.000 euros).

Al carrer Lleó XIII es preveu actuar en una superfície de 2.500 metres quadrats, compresa entre la plaça de Sant Jaume i la plaça de Sa Mora. L’actuació preveu la reforma integral del carrer

Al carrer Lleó XIII es preveu actuar en una superfície de 2.500 metres quadrats, compresa entre la plaça de Sant Jaume i la plaça de Sa Mora. L’actuació preveu la reforma integral del carrer, canviant la secció actual del vial per paviment continu accessible de llambordes. També es renovaran els serveis urbanístics, especialment l’enllumenat públic, millorant l’eficiència energètica i minimitzant la contaminació lumínica de l’entorn. El cost total de l’obra serà de 662.500 euros, dels que el Govern i el Consell de Mallorca n’aportaran 441.666,67 al 50% i l’Ajuntament de Manacor, els 220.833 euros restants.

A la plaça Francesc de Borja Moll es preveu actuar sobre les voreres perimetrals per millorar-ne l’estat general i l’accessibilitat, es repararà la pavimentació interior i es renovaran els paviments asfàltics. L’actuació es completarà amb la reforma integral de l’enllumenat públic, millorant-ne l’eficiència energètica i l’impacte ambiental. L’obra tindrà un cost total de 76.400 euros.

Pel que fa a la plaça del Cardenal Pou es preveu actuar sobre les voreres perimetrals de la plaça per millorar-ne l’estat general i l’accessibilitat. S’actuarà a la calçada per solucionar els problemes de drenatge de pluvials. L’actuació es completarà amb la reforma integral de l’enllumenat públic existent, millorant-ne l’eficiència energètica i minimitzant la contaminació lumínica de l’entorn. El cost total de l’obra serà de 125.000 euros.

Són tendència