Connect with us

Comunitat

Els treballadors decideixen ajornar, no desconvocar, la vaga indefinida de recollida de residus i neteja viària

Els municipis fixen uns serveis mínims davant la vaga indefinida de neteja viària i de recollida de residus

L’assemblea del sindicat  CCOO celebrada avui capvespre ha secundat de manera majoritària el preacord aconseguit en les últimes hores

La vaga indefinida en la recollida de residus i neteja viària a bona part de Mallorca queda temporalment ajornada, però no desconvocada, han ressaltat els treballadors que avui capvespre han votat en assemblea, i han secundat majoritàriament el preacord aconseguit en la taula de negociació en les últimes hores.

La decisió suposarà el retorn a la normalitat per part de les plantilles de les diferents adjudicatàries dels municipis de l’illa, però al mateix temps es mantindran vigilants perquè es compleixin els acords i no es produeixin represàlies contra els convocants de la vaga, han advertit.

El nou acord contempla l’inici, a partir del pròxim 26 d’octubre, de negociacions per part de cada ajuntament amb contractes vigents amb les empreses perquè els seus treballadors puguin començar a beneficiar-se de les condicions del nou conveni. L’inici d’aquestes negociacions és la principal novetat respecte al preacord de la setmana passada, que va ser rebutjat, i que deixava als treballadors de les contractes vigents a l’espera de les noves licitacions poder a sumar-se a l’acord territorial.

Ara, han destacat els treballadors, els ajuntaments estaran obligats a presentar un pla de viabilitat en unes negociacions que comptaran amb la presència de la Federació d’Entitats Locals (Felib) com a mediador. Des del comitè d’empresa ha ressaltat en aquest punt la dificultat jurídica que les licitacions ja signades accedeixin directament a l’acord pel que han posat en valor l’inici de les negociacions per a sumar-se a les millores.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència