Connect with us

Actualitat

La segona fase de les excavacions en el cementiri de Son Coletes s’estrenen amb la primera troballa

La segona fase de les excavacions al cementiri de Son Coletes s'estrena amb la primera troballa

Els tècnics han localitzat el basament de la creu corresponent a l’antic recinte funerari

Aquest dilluns les màquines han tornat a excavar en el cementeri de Son Coletes. És l’inici de la segona fase d’intervencions, inclosa dins el tercer Pla de Fosses del Govern, que impulsa la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manacor.

Al cap de pocs minuts d’haver iniciat les tasques d’excavació d’aquesta segona actuació, els tècnics s’han trobat el basament de la creu corresponent a l’antic recinte funerari. “Aquesta troballa ha donat esperances a l’equip”, tal com ressaltava una nota difosa per l’Ajuntament de Manacor.

Per la seva banda, el batle de Manacor, Miquel Oliver, ha declarat que “avui és un dia de satisfacció perquè en qüestió de minuts ja hi ha hagut la primera troballa, que dóna sentit, esperança i força per seguir fent feina”.

El batle de Manacor ha agraït als tècnics la seva feina i també la bona predisposició de la Secretaria Autonòmica de Memòria Democràtica per “creure en Manacor”. «Ara ens toca posar-nos al costat de les famílies i fer-los l’acompanyament des de les institucions», ha assegurat Oliver, qui també ha afegit que «res no té sentit sense demanar disculpes per la tardança de les administracions; és tard, però ha arribat quan s’han pres decisions polítiques», i en aquest sentit ha agraït a Jesús Jurado i a Juan Pedro Yllanes la seva tasca per impulsar el Pla de Fosses.

La segona fase de les excavacions al cementiri de Son Coletes s'estrena amb la primera troballa

La segona fase de les excavacions al cementiri de Son Coletes s’estrena amb la primera troballa

Oliver també ha volgut reconèixer la feina de les entitats memorialístiques per la seva constància en la lluita per la memòria, la justícia i la reparació.

Cal recordar, que les excavacions duites a terme durant la primera fase, entre el 14 de juliol i el 14 d’agost de 2020, es varen localitzar 25 cossos de víctimes de la repressió franquista a Son Coletes, dels que s’ha aconseguit identificar 5 persones assassinades, les restes de les quals varen poder ser entregades fa uns mesos als seus familiars.

Són tendència