Connect with us

Comunitat

266.000 ciutadans de Balears es trobaven en risc d’exclusió social abans que es declarés la pandèmia

Gairebé una quarta part dels residents de Balears cobren menys de 1.000 euros al mes

Les xifres que aporti l’actualització de dades pot fins i tot duplicar tots els indicadors

Una de cada dues persones de les Illes té dificultats per a poder arribar a final de mes, i un 22 per cent es troba en una situació de risc de pobresa. Segons les últimes dades de l’informe sobre l’estat de la pobresa a les Illes elaborat per la Xarxa per a la inclusió social, en concret 266.000 residents es troben en risc d’exclusió social, són 87.000 més que en 2019.

Així ho ha reconegut el director tècnic de la Xarxa, Andreu Grimalt, en declaracions a Ser Balears, qui ha ressaltat que aquestes dades van ser preses abans que es declarés oficialment la pandèmia, per la qual cosa s’espera que les xifres del següent informe siguin encara pitjors.

La impossibilitat d’afrontar despeses bàsiques, anar-se de vacances almenys una setmana a l’any, disposar d’un cotxe, un ordinador o simplement menjar carn o peix dues vegades per setmana, són algunes de les principals conseqüències que pateixen un nombre important de ciutadans que resideixen a les Illes. En aquest cas, la dada ha crescut en l’últim any un 138 per cent, principalment a conseqüència de la COVID.

L’increment de la pobresa entre els homes ha estat d’unes 23.000 persones en un any i en el cas de les dones 66.000.

Amb el propòsit d’intentar combatre la delicada situació, des de la Xarxa per a la inclusió social proposen sis grans reptes: exigeixen potenciar els serveis públics, una reforma fiscal, eliminar la bretxa salarial, afavorir l’ocupació inclusiva, garantir el dret a l’habitatge i fer realment efectiva la garantia d’ingressos a les famílies.

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com