Connect with us

Actualitat

Neteja extraordinària de les canonades a Cala Bona

Els abocaments inadequats al clavegueram provoquen obstruccions, a determinats punts, que arribava a reduir la capacitat en un 80 per cent

L’Ajuntament de Son Servera s’ha vist obligat a fer una actuació extraordinària de manteniment de canonades a la zona del passeig marítim de Cala Bona a causa dels abocaments inadequats. Les canonades de la zona es trobaven altament obstruïdes a causa de les grasses i altres restes no aptes com les tovalloletes. Tal era l’obstrucció que en alguns punts la capacitat de les canonades s’havia vist reduïda en un 80 per cent.

Aquesta actuació ha consistit a insuflar aigua a alta pressió a les canonades aconseguint així desenganxar els blocs de residus de les parets. Aquesta tècnica permet que els blocs no es desintegrin i siguin així més bons de treure del circuit d’aigua. Aquestes feines, que són de caràcter extraordinari, han suposat un cost d’11.000 €.

Els principals residus que provoquen obstrucció a les canonades són les tovalloletes, els olis i altres grasses que es solidifiquen i enganxen a les parets. Aquesta actuació ha permès millorar el rendiment de la xarxa, ja que s’ha aconseguit alliberar capacitat. A la vegada, també ha evitat possibles abocaments a la mar i a la platja.

Per tot això, l’Ajuntament reitera que no es poden llençar als desaigües tovalloletes ni altres productes d’higiene personal, olis usats i grasses, fàrmacs, cosmètics, olis d’automoció ni altres productes químics com pintures o dissolvents

 

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència