Connect with us

Oci i Cultura

La felanitxera Mar Grimalt guanya el Concurs Sons

La felanitxera Mar Grimalt guanya el Concurs Sons

Va imposar-se a Joan Peiró Aznar, Diode i La Troupe en la final de la Fira Mediterrània de Manresa

La jove felanitxera Mar Grimalt és la guanyadora del 14è Concurs Sons de la Mediterrània, després de la final celebrada aquest dijous a la Taverna de la Fira Mediterrània de Manresa. També van actuar-hi, com a finalistes, Joan Peiró Aznar, Diode i La Troupe.

Grimalt va convèncer el jurat amb l’expressivitat i la força comunicativa de la seva veu, acompanyada únicament de guitarra durant tota la actuació, llevat del principi impactant –que va obrir cantant percutint una taula de la mateixa manera en què tantes i tantes dones, al llarg dels segles, han mirat d’alleugerir i fer més rítmica la feina d’amassar la pasta de blat per fer pa–, i també del final, en què va agafar el pandero per cantar una lletra visceral de naixement i mort inspirada en un poema de Maria Mercè Marçal.

Grimalt va convèncer el jurat amb l’expressivitat i la força comunicativa de la seva veu, acompanyada únicament de guitarra durant tota la actuació

El Concurs Sons de la Mediterrània està organitzat pel Centre Artesà Tradicionàrius i el Grup Enderrock, amb el suport de la Fira Mediterrània de Manresa, i s’adreça a grups i solistes emergents que presentin propostes de folk i músiques d’arrel de la Mediterrània. El guanyador del concurs obté com a premi la gravació, producció i promoció d’un disc en un estudi professional, una campanya de publicitat i la contractació als principals festivals i cicles de folk del 2022: Festival Folk Internacional Tradicionàrius, Fira Mediterrània de Manresa, Circuit Folc, Música a la Vila del Vendrell, FIMPT de Vilanova i la Geltrú i Ethno Catalonia de Banyoles.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com