Connect with us

Vist a les xarxes

#whoisrafel

#whoisrafel

Desconeixement o incultura?

El tenista Rafel Nadal va ser nomenat aquest dimecres nou fill adoptiu de Sant Llorenç. Durant el dia d’ahir, vam donar completa informació a tots els nostres lectors d’aquest fet social, però també històric i amb una forta càrrega emocional per al municipi llorencí.

Ho vam fer en la nostra web i també divulgarem el fet, com sol ser costum, a través de les nostres diferents xarxes socials. Només en el nostre compte de Twitter, dues piulades van arribar a sumar un abast total d’usuaris de més de 9.000 persones, comptabilitzant al final del dia més de 1.400 interaccions entre les dues mencions.

La projecció mundial del tenista de Manacor és indiscutible i qualsevol esdeveniment que compti amb la seva participació té assegurada la seva difusió. Va succeir ahir, però ho hem pogut comprovar en anteriors esdeveniments.

De les nombroses reaccions que es van produir al llarg de la jornada, ens va cridar especialment l’atenció, el nombre de comentaris (en la seva majoria de ciutadans de diferents territoris europeus i dels EUA), que van decidir interactuar amb les nostres publicacions deixant molts comentaris, alguns fins i tot en to despectiu, corregint el nostre titular i criticant que el mateix diploma que li va lliurar el Consistori de Sant Llorenç a l’esportista, figurés el nom de Rafel Nadal. N’hi va haver que fins i tot van reaccionar escrivint en lletres majúscules el nom de RAFAEL NADAL PARERA, com si ens tractessin d’autèntics ignorants. Molts altres ens van traslladar la pregunta de què significava això de Rafel ?????.

El mateix tenista, en el seu compte d’Instagram, va agrair el gest del Consistori de Sant Llorenç, adjuntant una imatge seva amb el diploma acreditatiu de fill adoptiu, acompanyat de dos textos d’agraïment: un en català i l’altre en anglès. Aquest fet també va generar moltes reaccions.

#whoisrafel

El mateix tenista, en el seu compte d’Instagram, va agrair el gest del Consistori de Sant Llorenç, adjuntant una imatge seva amb el diploma acreditatiu de fill adoptiu, acompanyat de dos textos d’agraïment: un en català i l’altre en anglès. Aquest fet també va generar moltes reaccions.

Poden llegir-se comentaris com ara Soy el único que piensa q le falta una A al diploma? O es por la lingüística del Sant Llorenç 🙄 jajaja. O aquest altre de l’usuari mattpimentel93: Which language is this? Basque? Catalan?” o el de kageltom “Que pito dice ahí broder no entiendo“. Per la seva part, a maximeburge no se li va ocórrer res millor que escriure: “RAFEL Nadal? 😅😂 the “a” got lost“, mentre que altres reaccions, com alberto_*ezquerra98, insistien en plantejar la pregunta: “¿No le falta una “a” a tu nombre?”.

Altres van arribar a crear els hashtags #whoisrafel i #typoerror. Altres usuaris, pocs, van intentar aclarir els dubtes al personal zero assabentat de la pel·lícula ni tampoc cap esforç per enterar-se. Allò dels dos idiomes cooficials existents en el territori.

En el titular del text ens demanam si algunes de les reaccions exposades es deuen a una qüestió de desconeixement lingüístic o és una conseqüència de la incultura tan generalitzada que es mou per les xarxes en l’era moderna. Creiem que és una mescla dels dos factors.

Tot un seguit de proves que posen de manifest que ens trobam immersos de ple en la cultura de la incultura … i sense remordiments.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència