Connect with us

Societat

Multa de 4.000 euros per incorporar una usuària a un grup de WhatsApp sense el seu consentiment

Els autors varen infringir diversos articles del Reglament General de Protecció de Dades, segons l’entitat encarregada de vetllar pel compliment de la Llei

L’Agència de Protecció de Dades ha sancionat amb 4.000 euros a un club esportiu de Còrdova que va agregar una antiga usuària a un grup de WhatsApp que havia creat sense el seu consentiment. La quantitat de la multa és tan elevada perquè es considera que el club va infringir diversos articles del Reglament General de Protecció de Dades, segons l’entitat encarregada de vetllar pel compliment de la normativa.

Pel que sembla, l’antiga usuària feia deu anys que no hi tenia cap relació amb l’entitat esportiva, però el centre no havia eliminat les seves dades personals. A més de guardar-les sense motiu, el fet de tractar o fer servir aquestes dades personals (com és el cas del telèfon mòbil) sense el consentiment de la dona també va en contra del que diu la llei.

La sentència també recull que, amb la creació del grup de WhatsApp, es va vulnerar la confidencialitat de la dona perquè el seu número de mòbil es va facilitar a tercers. En tractar-se d’una empresa, les implicacions legals són diferents que si ho fa un particular, bàsicament per les finalitats comercials que hi pot haver al darrere.

En el següent enllaç podeu llegir la resolució del procediment administratiu.

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com