Connect with us

Actualitat

Comencen les obres de rehabilitació del moll de Sa Duana, a Portocolom

El Govern rectifica el projecte de restauració de l'empedrat del Moll de sa Duana, de Portocolom

“Garantint la conservació del conjunt patrimonial”, segons PortsIB

Aquest dimecres han començat oficialment les obres de reparació i rehabilitació de la zona del Moll de Sa Duana a Portocolom, “després de realitzar fa dues setmanes les darreres proves de l’empedrat per assolir la millor tècnica constructiva per dur-ho a terme”, segons ha informat PortsIB.

Segons la mateixa institució pública, “el resultat de la prova, realitzada sobre una superfície d’1m2 d’amplada amb la tècnica i el material que s’utilitzarà a la resta de la zona a recuperar, va ser satisfactori, garantint el manteniment dels valors patrimonials del port de Portocolom”.

El comunicat oficial del Govern també ressalta que “la prova d’empedrat va comptar amb l’aprovació dels tècnics de Patrimoni del Consell de Mallorca, així com dels representants d’ARCA i del Gremi de Margers que també hi eren presents”.

Les obres que es duran a terme són les incloses al modificat del projecte redactat per Ports IB per poder incloure les determinacions estipulades als informes de Patrimoni i l’adaptació de les partides d’obra a la realitat descoberta a les prospeccions realitzades. El pressupost del contracte adjudicat era de 260.000 € (IVA exclòs) i el contracte modificat és de 320.517,96 €. Aquestes modificacions han suposat un increment del pressupost final de 60.517,96 € (IVA exclòs), que significa un 23,27% d’increment, segons PortsIB.

Les obres es realitzen per trams, començant en primer lloc per la part més propera a les barraques de Sa Bassa Nova.

Són tendència