Connect with us

Comunitat

Els ajuntaments, preocupats pel conflicte que ha provocat una vaga indefinida en la recollida residus

Felanitx sofreix problemes amb el servei de recollida de fems i l'Ajuntament demana explicacions a l'empresa adjudicatària

Convocada a partir de les 21 hores, d’aquest dijous, 14 d’octubre

Uns 250 treballadors i treballadores del servei de recollida de Residus Sòlids Urbans (RSU), voluminosos, punts verds i neteja viària de Mallorca van decidir la setmana passada en assemblea, convocar una vaga indefinida a partir d’aquest pròxim dijous 14 d’octubre. La mesura de protesta començarà a partir de les 21 hores del vespre.

Aquesta situació ha generat la lògica preocupació en bona part dels ajuntaments de Mallorca, pels nombrosos problemes que la situació pugui acaba generant als veïnats i que la manca del servei ordinari pugui prolongar-se més del compte. Alguns municipis com és el cas d’Artà, ha decidit avançar-se als esdeveniments i dilluns passat el mateix Consistori va fer una crida als ciutadans, instant-los a què les fraccions de rebuig fossin dipositats en els punts verds repartits entre Artà i de la Colònia de Sant Pere.

El Consistori artanenc també va avançar que aquest dimecres actualitzaria més informació referent a la situació del servei. Altres Consistoris de la zona, confien que la situació pugui arreglar-se en l’últim moment, i encara no s’han pronunciat, però si la situació no es desbloqueja es veuran obligats a fer-ho en les pròximes hores davant la necessitat de prendre també mesures temporals.

El sindicat convocant de la vaga indefinida, Comissions Obreres (CCOO) defensa que la raó d’aquesta nova convocatòria és el “bloqueig” existent en la negociació del conveni autonòmic, i que fa referència a una clàusula que afectaria únicament a les noves contractes i no a les ja vigents. El sindicat no està d’acord amb aquesta “exclusió” i exigeix que la seva aplicació sigui de caràcter general.

Amb aquesta nova convocatòria de vaga (durant aquest estiu ja hi ha hagut diversos anuncis en diferents municipis), els treballadors reclamen una millora de les condicions laborals i denuncien l’incompliment del Salari Mínim Interprofessional (SMI). També denuncien «precarietat laboral».

Les fonts sindicals lamenten que els ajuntaments “deixin fora del conveni col·lectiu territorial a unes set empreses adjudicatàries”.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència