Connect with us

Vist a les xarxes

“Ens espera un hivern dur, una primavera plujosa i un estiu inestable”

Aquest és el pronòstic del temps que fa Jorge Rey, el jove ‘meteoròleg’ que va avançar mesos enrere l’arribada del temporal de fred i neu ‘Filomena’

S’anomena Jorge Rey, i amb només 14 anys, va ser dels pocs que varen pronosticar a principis d’aquest any l’arribada de la borrasca ‘Filomena’ que va protagonitzada una nevada històrica a molts d’indrets de l’Estat.

El jove en qüestió, fa els seus pronòstics sense utilitzar cap classe d’aparells moderns ni tampoc instal·lacions meteorològiques, sinó que ho fa recorrent a un mètode molt antic: conegut com les ‘cabañuelas‘.

Aquests dies el jove ha tornat a ser notícia després d’utilitzar el mateix mètode per a pronosticar el temps que farà en el 2022 i avançar novament l’arribada d’una nova gran tempesta de fred i neu. El jove ha vaticinat que, al voltant del 24 de gener, és a dir uns dies després de Sant Antoni, es tornarà a repetir una situació semblant a la de Filomena.

I això ho sap per la posició de la Lluna, diu. Però pel que fa als futurs pronòstics meteorològics ha anat una mica més enfora, i també ha avançat que “tindrem un hivern dur, una primavera plujosa i un estiu inestable”, de cara al 2022.

Es basa en observar la naturalesa i analitzar els processos meteorològics per a extreure prediccions

El mètode conegut com les ‘cabañuelas‘, es basa en observar la naturalesa i analitzar els processos meteorològics per a extreure prediccions.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència