Connect with us

Vist a les xarxes

La deslleialtat amb Manacor pels efectes del temporal ‘Glòria’ arriben al Senat

La deslleialtat amb Manacor pels efectes del temporal 'Glòria' arriben al Senat

La senadora d’Esquerra Republicana, Elisenda Pérez Esteve, retreu al govern espanyol la bestreta feta des de l’Ajuntament (700.000 euros) i que l’Estat es nega a pagar

L’assumpte va aixecar certa polsera política setmanes enrere, quan el batle de Manacor, Miquel Oliver, va decidir carregar públicament contra l’Estat després que el municipi hagués quedat fora de la relació de municipis que rebrien ajudes econòmiques pels desperfectes ocasionats pel temporal ‘Glòria’ el mes de gener de 2020.

La part més afectada del municipi de Manacor va ser gairebé tota la zona costanera, principalment les infraestructures situades en primera línia i que són competència del Departament de Costes.

L’Ajuntament de Manacor, en el seu dia, va decidir actuar amb celeritat i va decidir assumir inicialment el cost íntegre de les obres, confiant que uns mesos després podria recuperar una part de la bestreta no prevista per part de l’Estat. Bé, resulta que el govern espanyol es nega sistemàticament a reemborsar aquests doblers destinats a reparar desperfectes que la pròpia tempesta va provocar en els seus dominis.

La senadora d’Esquerra Republicana, Elisenda Pérez Esteve, ha posat el cas de Manacor com a exemple a l’hora de denunciar certs comportaments deslleials per part de l’Estat. La mateixa senadora també ha aprofitat la seva intervenció per a recordar que Manacor, entre altres municipis, han demanat al Ministeri de Transició Ecològica espanyol la cessió de competències en matèria de Costes que també els està sent denegada.

Són tendència