Connect with us

Comunitat

El Pi aprova crear la figura del defensor de l’afiliat

El Pi aprova crear la figura del defensor de l'afiliat

L’executiva balear de la formació regionalista ha aprovat aquest dissabte un reglament que té com a objectiu garantir els drets i deures dels simpatizants

Segons el nou president d’El Pi, Tolo Gili, “a partir d’ara els afiliats del partit passen a ser el més important. En totes les decisions seran sempre els qui tindran la darrera paraula”. Per aquesta raó, la formació regionalista, en el transcurs de l’executiva celebrada aquest dissabte, ha decidit aprovar la figura del defensor de l’afiliat, que recaurà en la persona de l’advocada, Margalida Palerm, que serà l’encarregada d’ajudar als afiliats i afiliades en qualsevol qüestió que puguin tenir respecte al partit amb l’objectiu de garantir els seus drets i deures.

Segons Gili, “els últims Congressos celebrats han posat de manifest moltes errades que no volem repetir i que cal corregir”. El president d’El Pi ha comentat que “el defensor de l’afiliat tindrà dret a participar en les executives insulars amb veu, però sense vot, podrà proposar als òrgans corresponents l’adopció dels acords que consideri oportú en defensa dels afiliats i una vegada cada dos anys exposarà les actuacions duites a terme davant els mateixos afiliats”. Els drets dels afiliats estaran regulats per un Reglament que també ha estat aprovat en el dia d’avui.

L’executiva també ha aprovat un equip d’idees i d’estratègies polítiques de la formació política. Gili ho ha definit dient “que es tracta d’un grup de feina que ens doni el relat del partit i políticament ens posicioni molt millor i poguem expressar a la societat el que som i allò que defensam”.

D’altra banda, l’executiva balear també ha decidit que els membres de la formació amb representació a les diferents administracions presentin una moció reclamant que els concursos públics es licitin en lots per afavorir a les petites i mitjanes empreses de les illes. Aquesta moció també demana que s’introdueixin als plecs dels contractes públics clàusules que penalitzin el pagament endarrerit de factures als subcontractistes per part de l’empresa adjudicatària del servei.

“Un record a totes les víctimes i persones que van sofrir els efectes de la torrentada del Llevant”

Tolo Gili, ha volgut recordar que precisament aquest dissabte es compleix el tercer aniversari de la tràgica torrentada del Llevant, que va provocar 11 morts i abundants danys materials en la zona. El mateix president d’El Pi va sofrir en primera persona els devastadors efectes de l’aigua, que li va costar la vida al seu pare, Rafel Gili.

Ha aprofitat l’aniversari per a criticar al Govern i al Consell de Mallorca, ja que 3 anys després encara no coneixem quines intencions tenen per a intentar evitar que la situació pugui tornar a repetir-se“. Ha criticat el fet que ara com ara encara no existeixi un “projecte clar i definit” sobre les actuacions compromeses en la zona que puguin evitar nous episodis com els viscuts en 2018. Ha recordat que el Consell de Mallorca, gràcies a una proposta presentada pel mateix partit regionalista, disposava de 4 milions d’euros per a destinar a aquesta mena de projectes “i finalment no se li ha destinat un sol euro”, ha lamentat Gili.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència