Connect with us

Artà

Arranquen els Pressupostos Participatius impulsats per l’Ajuntament d’Artà

Els artanecs podran fer propostes sobre en què invertir els diners públics

La regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Artà ha posat en marxa aquest primer dilluns d’abril la primera fase del procés de Pressupostos Participatius que pretén fomentar i impulsar la participació ciutadana i què puguin decidir en què invertir els doblers municipals. Per això, s’intenta que tota la ciutadania quedi inclosa i mitjançat el diàleg i la solidaritat i així es puguin conèixer les necessitats i mancances col·lectives.

Aquesta primera passa, que ha començat el dilluns dia 3 d’abril, consisteix en la formació d’assembles ciutadanes on s’elegeixin representats que puguin després participar en les negociacions i impulsar les propostes de tots els artanencs. La continuació és la formació també d’un grup Impulsor, format per representants de tots els partits polítics i per diverses persones implicades en la vida social i cultural del municipi, que també han de vetllar perquè el procés es desenvolupi correctament i serà també qui l’avaluarà. D’aquesta manera es vol garantir la transparència i neutralitat de tot el projecte.

Els tècnics municipals també hi tindran un paper clau, ja que han de valorar econòmicament les propostes de la gent i fer-ne els informes pertinents sobre la seva viabilitat. A més, està previst crear una comissió tècnica on també hi tinguin cabuda un representant del grup impulsor i dos membres de la ciutadania elegits a les assemblees per fer més oberta aquesta part el procés.

En total, els pressupostos municipals del 2018 tindran 200.000 euros destinats a actuacions que hauran estat proposades i elegides per la ciutadania.

 

Són tendència