Connect with us

Opinió

No els varen votar per a això!

No s'entén que un govern d'un estat sobirà sigui incapaç de posar fre al comportament agressiu de les grans multinacionals de sector energètic.

No s’entén que un govern d’un estat sobirà sigui incapaç de posar fre al comportament agressiu de les grans multinacionals de sector energètic

No. La bona gent que encara creu en la democràcia no els va votar perquè fessin això que estan fent. Ni a uns ni als altres, tant als que governen l’estat borbònic, com als que intenten regir aquesta comunitat autònoma (els governants municipals tenen tan poca autonomia i tan pocs recursos que els ve just mantenir la casa). I el més trist de l’assumpte és que no hi ha alternatives. O aguantam el que tenim, o arriben amb força els esbirros del capitalisme depredador (PP) amb el suport dels falangistes de VOX. Estam condemnats: o ens governen corruptes, o ineptes, o impotents; o una mescla de tot plegat.

No s’entén que un govern d’un estat sobirà sigui incapaç de posar fre al comportament agressiu de les grans multinacionals de sector energètic. Dia rere dia s’estan superant els registres del preu de l’electricitat. Aviat la sofrida classe mitjana, la que ho paga tot, s’haurà d’endeutar per a poder omplir el dipòsit de la benzina del cotxe. Aviat arribarà el fred de l’hivern i moltes llars no podran encendre la calefacció per mor dels inabastables preus dels combustibles. I això, el preu de l’electricitat i dels combustibles repercuteix en tots els altres preus, sobretot en els productes de primera necessitat, des del gasoli del tractor del pagès a l’electricitat que fa marxar la cafetera del bar on abans podíem anar a berenar. És clar, aquestes companyies a més de repartir milions d’euros entre els accionistes, han de pagar sous d’escàndol als polítics que han ficat en els seus consells d’administració com a paga pels favors que els feren quan governaven. No fa gaire dies del fitxatge d’un exdirigent del PsoE, del qual no vull ni recordar el nom, per Iberdrola. No tenen decència ni vergonya.

Però no cal passar pena. Els mitjans addictes al Gran Capital ens seguiran massacrant les neurones amb els seus vomitius programes, fent apologia de la mediocritat i animant-nos a comprar banalitats

Però no cal passar pena. Els mitjans addictes al Gran Capital ens seguiran massacrant les neurones amb els seus vomitius programes, fent apologia de la mediocritat i animant-nos a comprar banalitats, fins que els recursos del planeta s’acabin de tot. I mentrestant, els multimilionaris en dollars i en euros ja estan fent plans per urbanitzar la Lluna i Mart. 

Biel Mestre

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència