Connect with us

Actualitat

Llucmajor obri el portal del personal a la seva web

L’Ajuntament és el primer de la part forana que obri aquesta secció per facilitar la gestió i tràmits de les persones que treballen per a l’administració

L’Ajuntament de Llucmajor ha estat el primer municipi de la Part Forana de Mallorca en obrir a la pàgina web municipal el denominat “Portal de Personal”. Un espai virtual destinat als empleats públics perquè hi puguin fer diferents gestions, consultar documents, entre altres.

Aquest portal s’ha pogut obrir gràcies a l’impuls de la regidoria de Funció Pública i del programari que l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) i l’Ajuntament de Palma posaren a disposició de l’Ajuntament de Llucmajor. Al capdavant del projecte hi han estat el cap del departament de Recursos Humans, Joan Miquel Escales i l’informàtic Tomeu Manresa.

Aquest espai web té un apartat públic on actualment hi ha publicada la Relació de Llocs de Treball. “Aquest fet permet que cada modificació de la relació de llocs de feina de l’Ajuntament sigui immediata, és a dir, que està sempre actualitzada”, explica Joan Miquel Escales.

També hi ha una part privada on tots i cada un dels 446 empleats públics poden accedir amb un usuari i contrasenya particular. Allà poden consultar les seves nòmines amb l’avantatge que s’evita imprimir documents.

En el portal hi ha també un expedient personal amb els cursos realitzats, triennis i tota la informació addicional o mèrits que pugui tenir un empleat. Així mateix, també es pot gestionar qualsevol incidència entre els treballadors i l’administració, treure certificats de serveis prestats, permisos o, fins i tot, demanar les vacances, unes vacances que, per exemple, els caps també autoritzaran o denegaran a través d’aquesta plataforma.

Tot plegat, suposa una millora pels empleats i també pels caps del departament perquè qualsevol gestió es podrà fer qualsevol dia de la setmana i a qualsevol hora. “Evitem moltes molèsties, tràmits de papers i entrebancs físics que les noves tecnologies ens permeten estalviar”, afegeix Escales

Altres municipis com ara Inca ja s’han interessat per aquest model.

Són tendència