Connect with us

Comunitat

Eviten que una empresa de Mallorca sofreixi una estafa de 350.000 euros mitjançant transaccions tecnològiques

Els ciberdelinqüents van hackejar els correus electrònics i el compte bancari del client amb l’autèntic proveïdor del servei contractat

Una recerca duta a terme per agents de la Policia Nacional a Palma, han aconseguit recuperar 350.000 euros que van ser estafats a una empresa establerta a Mallorca.

L’actuació policial es va iniciar després de tres denúncies interposades pels perjudicats. Els agents van començar amb les gestions oportunes en relació a aquest delicte d’estafa, mitjançant un frau tipus CEO.

Els fets van ocórrer quan una empresa va sol·licitar els serveis de reparació i posada a punt d’una embarcació mercantil, arribant a un acord entre les dues parts en el mètode de pagament i l’import del servei, a través de correu electrònic, extrem aquest que van aprofitar els ciberdelinqüents per a hackejar i interceptar els correus electrònics, amb l’objectiu de canviar el compte bancari de pagament i així obtenir de manera il·lícita els fons associats a l’acord.

Després d’això, els estafadors van aconseguir fer-se passar per l’empresa que realitzava les labors encomanades, sol·licitant que el pagament es realitzés a un compte bancari fraudulent, tal com va succeir dies després.

Ordre Europea de Recerca per a evitar la transacció 

A causa de la participació de diversos països en la denúncia, els agents van contactar amb Interpol, sol·licitant que es duguessin a terme gestions amb l’entitat bancària per al bloqueig preventiu del compte investigat on es va transferir el capital defraudat, sent de 350.000 euros i es va tramitar una Ordre Europea de Recerca.

Després d’una ràpida actuació i efectiva cooperació policial, va resultar que els fons encara es trobaven dipositats en el compte, podent ser bloquejats preventivament i retrocedits, resultant que l’empresa que va encarregar els treballs va poder recuperar els doblers que havia transferit previ engany.

La Policia Nacional recomana que abans de realitzar un pagament, es realitzi una doble verificació, per exemple en forma de cridada telefònica al proveïdor que confirmi el canvi de compte sol·licitat. Amb aquest senzill sistema, s’aconseguirien evitar la immensa majoria d’aquesta mena d’estafes, recorden.

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com