Connect with us

Comunitat

La moratòria per a noves llicències de lloguer turístic entra en vigor aquest dimarts

Després que s’hagi publicat al BOIB el text de la modificació de la Llei de Turisme de Balears

La moratòria per a noves llicències de lloguer turístic entra en vigor aquest dimarts, després que s’hagi publicat al BOIB el text de la modificació de la Llei de Turisme de les Balears, després d’haver estat aprovada pel ple del Parlament el 18 de juliol .

Des del Govern, recorden que la modificació aborda “bàsicament” dues qüestions: la regulació de la comercialització d’estades turístiques en habitatges (lloguer turístic) i un sostre real de places turístiques. Amb la modificació de la llei, diu el Govern, s’ha cercat “una solució equilibrada” que garanteix el dret d’accés a l’habitatge per als residents de les Balears, la protecció del medi ambient i la convivència entre residents i turistes. Així mateix, possibilitarà exercir amb garanties una activitat econòmica com és el lloguer turístic.

Pel que fa al sostre de places turístiques, que s’estableix per primera vegada, cal destacar que se suprimeixen les nombroses exempcions al principi de ‘plaça per plaça’, de manera que “es posa fre al creixement il·limitat de places turístiques”, han reivindicat. A més, facilita primera vegada eines efectives per a la persecució de l’oferta il·legal i també estableix una definició clara sobre els canals d’oferta turística, i l’obligació de publicar el número de registre de Turisme a cada anunci.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència