Connect with us

Vist a les xarxes

Un 20% dels homes d’entre 15 i 29 anys creuen que la violència contra les dones és un “invent ideològic”

L'IES Mossèn Alcover recorda la violència contra les dones en un gran mural

Aquesta és la conclusió d’un baròmetre sobre joventut i gènere que ha fet la Fundació d’Ajuda contra la Drogoaddicció entre 1.200 joves

Atenció a aquesta dada: un de cada cinc homes joves de l’Estat creu que la violència masclista no existeix i és només un “invent ideològic”.

En concret, ho pensa un 20% mentre que l’any 2019 la xifra era del 12%. Aquesta és la conclusió d’un baròmetre sobre joventut i gènere que ha fet la Fundació d’Ajuda contra la Drogoaddicció entre 1.200 joves de 15 a 29 anys.

L’enquesta també posa de manifest que la meitat dels joves entrevistats consideren que les desigualtats entre homes i dones no són un “problema social molt greu”. Només el 30% es consideren feministes i un 10% nega cap tipus de desigualtat entre homes i dones.

La percepció és molt diferent quan es demana a les dones. En aquest cas, 7 de cada 10 sí que estan molt preocupades per les desigualtats de gènere. A més, des del 2017 ha augmentat més de 20 punts el nombre de dones que es declara feminista, i s’ha passat del 46,1% al 67,1% el 2021.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència