Connect with us

Comunitat

Els 85.000 fixos discontinus que hi ha a Balears podran cobrar cinc mesos de prestació extraordinària

El personal de neteja de Son Espases convoca tres dies de protestes per "l'excessiva càrrega de treball"

Des de principis d’octubre fins a finals de febrer

La Mesa de Diàleg Social de les Illes Balears, presidida per la presidenta del Govern, Francina Armengol, s’ha reunit aquest dimarts dematí per valorar l’anunci de l’acord entre el govern espanyol i les organitzacions sindicals i patronals nacionals d’estendre els ERTO i de reprendre les prestacions extraordinàries per als 85.000 treballadors fixos discontinus de les Illes Balears. Aquesta prestació es podrà començar a cobrar a partir de principis d’octubre (d’ençà cessi l’activitat) fins a finals de febrer.

Armengol ha valorat en roda de premsa posterior l’assoliment d’aquest acord. “A través de les negociacions s’ha aconseguit una política absolutament necessària i difícil d’entendre moltes vegades a nivell espanyol”, ha explicat, referint-se a “la protecció específica d’una figura fonamental a les Illes Balears com és la dels fixos discontinus”.

La presidenta ha celebrat tant l’allargament dels ERTO com l’extensió de la prestació a fixes discontinus, ja que suposa “mantenir fins a la propera temporada la protecció màxima a treballadors i treballadores, així com les exoneracions que suposa per a les empreses”. També ha subratllat que “els fixes discontinus hauran estat dos hiverns amb una prestació extraordinària”. “És una situació històrica, en moments històrics de moltes dificultats”, ha afegit, agraint la feina dels agents econòmics i socials per possibilitar-ho.

Seran, així, cinc mesos de prestació extraordinària.

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com