Connect with us

Actualitat

El Govern manté prolongar el tren de Manacor fins a Artà quan tengui garantit el seu finançament

El Govern manté la voluntat de prolongar el servei ferroviari de Manacor fins a Artà quan tengui garantit el seu finançament

Després de molts mesos de silenci en aquest sentit, la presidenta Armengol ha confirmat que el projecte “no ha estat retirat” i continua figurant en el Pla Director de Mobilitat

Cal remuntar-se a les darreres setmanes de Marc Pons al capdavant de la Conselleria de Mobilitat, per a recordar quina va ser l’última vegada que un representant de l’Executiu es va referir al reivindicat projecte ferroviari de prolongar el tren del Llevant. A finals de l’any passat, l’encara titular del departament de Mobilitat va decidir convocar als batles i batlesses dels municipis afectats de la zona, per a confirmar-los que l’ampliació del servei ferroviari figurava en l’últim Pla de Mobilitat elaborat per l’actual Govern.

Pons, en aquesta trobada amb els representants municipals, va reconèixer obertament que la intenció de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge era el de recuperar novament el projecte previst anys enrere i, com a primera passa, dur a terme la seva revisió, gairebé imprescindible pels quasi 10 anys que havien passat.

L’eivissenc Josep Marí i Ribas, d’ençà que va assumir la conselleria de Mobilitat, en cap moment ha fet la més mínima al·lusió al projecte

El conseller també va avançar que amb motiu de l’actualització del projecte constructiu de la línia del tren Manacor- Artà, tot i que es preveia que seguís el traçat previst en un primer moment, es podria contemplar incorporar també alguna variació, com era el cas de projectar la seva arribada a la zona turística de Cala Millor.

Setmanes després, Marc Pons va abandonar el càrrec que va ser ocupat per l’eivissenc Josep Marí i Ribas, qui durant tot aquest temps en cap moment ha fet la més mínima al·lusió a aquest projecte.

El Govern preveu una nova relaxació de restriccions a partir de la setmana que veMentrestant, les reivindicacions per part dels veïnats de la zona, principalment en les xarxes socials, continuen produint-se sense que fins avui haguessin obtingut cap classe de resposta oficial per part del Govern.

Mentrestant, les reivindicacions per part dels veïnats de la zona, principalment en les xarxes socials, continuen produint-se

Fins que divendres passat, defrancdigital.com va voler consultar obertament aquesta qüestió a la mateixa presidenta, Francina Armengol, aprofitant la seva última visita a Manacor per a presentar el Pla d’ampliació i reforma previst a l’Hospital de Manacor.

La presidenta es va reafirmar a l’hora de dir que el projecte segueix en peus, en cap cas ha estat retirat del Pla de Mobilitat previst en el seu dia, però també reconeixia que la seva execució depèn del seu finançament. Un aspecte decisiu que pel que sembla fins avui no hauria estat negociat amb l’administració de l’Estat i és el que està retardant més del compte la seva possible execució.

Armengol va aprofitar la consulta per a recordar que la prolongació d’aquest projecte ja estava contemplat durant l’últim mandat de Francesc Antich al capdavant del Govern, amb la seva corresponent partida pressupostària per a poder dur-lo a terme, però que “tots sabem qui i de quina manera va decidir descartar la seva execució”, en clara al·lusió al mandat de José Ramón Bauzá i en el seu moment conseller de Medi Ambient, Biel Company.

Són tendència