Connect with us

Vist a les xarxes

La piulada de l’exbatle Pastor que és recolzada des de MÉS + Esquerra

La piulada de l'exbatle Pastor que és recolzada des de MÉS + Esquerra

Va criticar la deslleialtat institucional del Govern amb el batle Oliver durant l’acte de presentació del Pla Director de l’Hospital de Manacor

Divendres passat va tenir lloc l’acte de presentació del Pla Director que preveu les obres d’ampliació i reforma de l’Hospital de Manacor a partir de la tardor del 2022. Una vegada es va donar per finalitzada la convocatòria, vaig tenir la sensació que els representants socialistes, que són majoria i presideixen el Govern i el Consell de Mallorca, ja es troben en plena campanya electoral, quan encara resta any i mig per a les eleccions autonòmiques i municipals del 2023.

Els nostres lectors van tenir divendres passat complerta informació sobre el desenvolupament de l’acte en si i del contingut d’aquest. En relació a la cobertura informativa de l’esdeveniment, divulguarem el mateix dia a les xarxes un vídeo on es podia veure’s a la presidenta del Govern, Francina Armengol, la consellera de Salut, Patricia Gómez, la presidenta insular, Catalina Cladera i al director general de l’IBSalut, Juli Fuster, descobrint una maqueta inspirada en el futur aspecte que oferira el nou Hospital una vegada s’hagi completat la reforma projectada durant 4 anys.

En aquestes imatges no apareix en cap moment el batle de Manacor, Miquel Oliver, primera autoritat del municipi i que segons estableix el protocol institucional en aquests casos, és qui ha de presidir la convocatòria de principi a fi. Aquest detall no va passar per alt a molts dels presents ni tampoc a l’exbatle de Manacor, Antoni Pastor, qui el mateix dia i en al·lusió a aquestes imatges, va voler deixar constància del següent comentari:

Piulada Antoni Pastor

L’observació de Pastor va propiciar una ràpida reacció entre alguns representants de la coalició MÉS+Esquerra a Manacor, que van decidir donar suport al toc d’atenció de l’expolític davant la deslleialtat institucional.

Minuts abans del simbòlic acte celebrat en el hall del recinte hospitalari, s’havia donat a conèixer en què consistiria la reforma projectada. Va tenir lloc en el saló d’actes del mateix edifici sanitari i va comptar amb una explicació tècnica per part de l’equip d’arquitectes que han intervingut i els parlaments dels representants polítics.

Aquesta vegada, el batle de Manacor tampoc va ser convidat a asseure’s en la taula dels qui van presidir i van intervenir durant la trobada, acaparada íntegrament per tres representants socialistes del Govern, amb l’excepció de la directora de l’Hospital, Catalina Vadell. Oliver va haver de conformar-se a seguir la presentació assegut en la primera línia de butaques de la sala, al costat de la resta de representants municipals d’altres municipis que havien estat igualment convidats.

Aquesta vegada, el batle de Manacor tampoc va ser convidat a asseure's en la taula dels qui van presidir i van intervenir durant la trobada

Aquesta vegada, el batle de Manacor tampoc va ser convidat a asseure’s en la taula dels qui van presidir i van intervenir durant la presentació del Pla Director.

Al final de la convocatòria, quan els polítics van atendre els mitjans de comunicació congregats als afores de l’Hospital, va ser l’únic moment en què el batle Oliver va poder treure una mica el cap del seu relegat protagonisme i va poder agrair públicament en nom de l’Ajuntament de Manacor la reforma des de fa anys reivindicada.

Un fet que mereix la nostra desaprovació i que hem de responsabilitzar a l’actual cap de Protocol del Govern, el porrerenc Miquel Rosselló, per desatendre les seves obligacions o limitar-se a complir les exigències del guió que li imposen els mateixos responsables polítics

El protocol que regeix les convocatòries institucionals, ja sigui per part de l’Administració de l’Estat, Govern, Consell de Mallorca o ajuntaments, és més vell que és pastar (ho diem perquè no és un reglament redactat fa quatre dies), i en el cas concret que ens ocupa, el batle del municipi amfitrió de la convocatòria és qui protocol·làriament presideix en tot moment l’acte convocat. Sempre que, un gest que sol donar-se amb freqüència, ell voluntàriament decideixi cedir la presidència a una altra autoritat present en el mateix acte. Si això no succeeix, el batle és qui presideix tota la cerimònia. Vengui Pedro Sánchez, Francina Armengol o el papa.

Un fet que mereix la nostra desaprovació i que hem de responsabilitzar a l’actual cap de Protocol del Govern, el porrerenc Miquel Rosselló, per desatendre les seves obligacions o limitar-se a complir les exigències del guió que li imposen els mateixos responsables polítics. Ni una cosa ni l’altra pot permetre-ho.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència