Connect with us

Actualitat

La Policia Local de Manacor qualifica d”’exemplar” l’actuació investigada contra un presumpte agressor

La Policia Local de Manacor qualifica d'''exemplar" i "molt professional" l'actuació amb tirs contra un presumpte agressor

Així ho ha reconegut el batle, Miquel Oliver, qui ha defensat que es va respectar el protocol de seguretat previst en aquests casos

El batle de Manacor, Miquel Oliver, s’ha pronunciat aquest divendres per primera vegada entorn del tiroteig protagonitzat per agents de la Policia Local durant un servei on van ser requerits dimecres passat.

El batle ha defensat l’actuació policial, reconeixent que des de la pròpia Policia Local s’havia qualificat d'”exemplar” i “molt professional” l’actuació de l’agent que va decidir disparar fins a tres vegades quan es va veure amenaçat per un home que presentava un quadre nerviós molt alt.

Oliver, que va visitar el dia després dels fets la pròpia caserna de la Policia Local per a conèixer de primera mà el succeït, ha defensat que va ser informat que en tot moment s’havien respectat els protocols establerts davant aquests tipus de situacions. El batle ha reiterat el seu suport a la tasca en matèria de seguretat que exerceixen els agents locals i ha explicat que “ara només cal esperar de quina manera es van resolent els fets, suposant que hi haurà una intervenció judicial i esperar l’informe definitiu de la Policia Nacional entorn a les recerques”.

El batle ha volgut reiterar, i no és la primera vegada que ho fa, que “la Policia Local no té competències directes en matèria de seguretat, i els qui haurien d’haver atès el cas des d’un primer moment són els efectius de la Policia Nacional”

El batle ha volgut reiterar, i no és la primera vegada que ho fa, que “la Policia Local no té competències directes en matèria de seguretat, i els qui haurien d’haver atès el cas des d’un primer moment són els efectius de la Policia Nacional, però això exigeix una major coordinació entre tots dos cossos, que intentarem aclarir en pròximes trobades per a evitar que aquest tipus de situacions tornin a repetir-se”. Miquel Oliver temps enrere ja va exposar el seu malestar davant la falta d’efectius per part de la Policia Nacional a Manacor, que obliga al fet que la Policia Local finalment hagi d’assumir molts de serveis o funcions que no els corresponen.

Cal recordar, que l’incident en qüestió es va produir dimecres passat, quan un home, amb un quadre molt nerviós i agressiu, ganivet en mà, va intentar agredir a un dels agents i al personal sanitari que s’havia desplaçat fins a una casa situada entre Manacor i Porto Cristo per un presumpte cas d’homicidi. En un moment donat, i davant la greu situació que s’hauria creat en el lloc dels fets, un dels agents va fer ús de la seva pistola i va realitzar fins a tres tirs contra la víctima; dos a la cama i un a l’abdomen. L’home va haver de ser intervingut quirúrgicament d’urgència a Son Espases i roman hospitalitzat a l’UCI.

Els agents van prestar declaració en el dia d’ahir en les mateixes dependències de la Policia Nacional que s’ha fet càrrec de les recerques. Aquest divendres, el diari Ultima Hora’ informa que els investigadors consideren justificada l’actuació policial. El batle també ha lamentat les filtracions informatives que es vénen produint entorn d’aquest cas des de determinats estaments policials.

El batle també ha lamentat les filtracions informatives que es vénen produint entorn d’aquest cas des de determinats estaments policials

Són tendència