Connect with us

Actualitat

L’Hospital de Manacor es convertirà en el centre sanitari d’àmbit comarcal més modern de l’Estat

L'Hospital de Manacor es convertirà l'any 2026 en el centre sanitari d'àmbit comarcal més modern de l'Estat

Aquest divendres ha estat presentat el projecte d’ampliació i reforma, que s’executarà en 4 anys, i el global de l’edifici passarà a ocupar una superfície de 53.000 m²

Aquest divendres ha estat presentat el Pla Director d’ampliació i reforma del futur Hospital de Manacor. Un ambiciós projecte que és reivindicat des de l’any 2007 i que aquesta vegada sembla que dur camí d’executar-se després de molts anys d’espera. I és que les actuals instal·lacions, a punt de complir gairebé 25 anys des de la seva inauguració, han quedat del tot obsoletes i insuficients a l’hora de donar cobertura a tots els ciutadans de l’àrea d’influència sanitària.

Això si, el projecte de reforma serà aprovat en el Consell de Govern del pròxim 4 d’octubre, però l’inici real de les obres no es produiran fins a la tardor del 2022.

La reforma prevista s’executarà en 4 anys i es compon de dues fases: La primera fase es durà a terme en 36 mesos i la segona en 18. La primera actuació comprèn l’execució dels nous edificis, mentre que la segona fase consistirà en l’ocupació de les noves areas de servei i l’inici de les quals han de ser reformades. El projecte de reforma i ampliació redactat per l’estudi Berna10 Arquitectes, especialitzats en estructures sanitàries, serà respectuós amb el medi ambient, serà un edifici sostenible i sense barreres arquitectòniques.

La reforma contempla basicamente la construcció d’un nou edifici de Consultes Externes, un nou edifici de serveis generals, un nou bloc quirúrgic que ocuparà més de 4.000 m², a més de la reforma del bloc quirúrgic actual i la reforma de diverses areas de suport.

L'Hospital de Manacor es convertirà l'any 2026 en el centre sanitari d'àmbit comarcal més modern de l'Estat

El futur edifici sanitari canviarà per complet la seva fisonomia interior i exterior.

En total es durà a terme una actuació d’ampliació i reforma pròxima als 4.000 m² amb un cost global de 76 milions d’euros, en un plaç de 4 anys. Una vegada finalitzades les obres, l’Hospital passarà a ocupar una superfície de 53.000 m².

En paraules de la consellera de Salut, Patricia Gómez, l’Hospital de Manacor passarà a ser considerat el centre sanitari d’àmbit comarcal més modern a nivell estatal.

Són tendència