Connect with us

Vist a les xarxes

Aquesta és l’evolució prevista del diòxid de sofre que expulsa el volcà de La Palma i que arribarà a Balears

Aquesta és l'evolució prevista del diòxid de sofre que expulsa el volcà de La Palma i que arribarà a Balears

Els experts ressalten que no hi ha necessitat per preocupar-se, si bé l’aire tindrà una qualitat pitjor

El volcà que va entrar en erupció diumenge a Cumbre Vieja, a La Palma, a les Canàries, no només expulsa magma, també gasos. Aquests casos han anat agafant altura i el vent els està transportant cap a la Península. El núvol de diòxid de sofre arribarà en les pròximes hores a gairebé tota l’àrea mediterrània. La seva extensió afectarà a tot el territori de Balears. Ara bé, fins a quin punt és tòxic?, Hi ha motius per preocupar-se?.

La majoria dels experts consultats en aquestes últimes hores per a distints mitjans de comunicació han assegurat que el perill és molt baix perquè els compostos tòxics que expulsa el volcà s’hauran dissipat molt en el transcurs del seu viatge per l’aire. Creuen que bona part de l’alarmisme que s’ha creat en torn aquest fet, s’ha produït per desconeixement.

Sobre la possibilitat que puguin produir-se episodis de pluja àcida, els entesos consideren que “gairebé serà inapreciable”.

El meteoròleg, Àlex Van der Laan, ha compartit en el seu compte de Twitter l’evolució prevista pel model Copernicus del diòxid de sofre en les pròximes hores. La seva arribada a l’altura de Balears podria produir-se a última hora del capvespre d’aquest divendres.

Són tendència