Connect with us

Comunitat

Balears rebrà 183 milions d’euros per a compensar el dèficit d’inversions estatals

Balears rebrà 183 milions d'euros per a compensar el dèficit d'inversions estatals

La presidenta Francina Armengol i la ministra d’Hisenda i Funció Pública del govern espanyol, María Jesús Montero, han signat l’acord aquest dijous a la finca de Raixa

La Comissió Mixta d’Economia i Hisenda entre l’Administració de l’Estat i el Govern de les Illes, reunida aquest dijous a la finca de Raixa, ha acordat la inclusió de 183 milions d’euros al projecte de Pressuposts Generals de l’Estat per a 2022 per compensar la insularitat i el dèficit inversor estatal a les Illes, a través del desplegament del factor d’insularitat previst al Règim Especial de les Illes Balears (REIB), segons ha informat l’Executiu.

L’acord, signat per la presidenta Francina Armengol i la ministra d’Hisenda i Funció Pública del govern espanyol, María Jesús Montero, estableix la metodologia de càlcul de la dotació inicial del factor d’insularitat, consensuada a la comissió tal com preveu el Reial decret llei del REIB, i fixa aquesta dotació en 110 milions per a ser inclosa en els PGE 2022. En total, l’import per a 2022 ascendeix a 183 milions, ja que l’acord inclou 73 milions més com a compensació a les Balears degut al temps transcorregut des de l’aprovació del Reial decret llei, el febrer del 2019.

La presidenta Armengol ha assegurat que amb aquest acord es dona “un bot històric en el compliment del REB i de la compensació de la insularitat”. També ha destacat que l’acord signat “garanteix fons estatals addicionals per a reforçar la inversió pública a les Balears, per tal de contribuir a situar a les illes a la mitjana de la inversió estatal a les comunitats autònomes”.

La dotació inicial, s’ha fixat tenint en compte la diferència entre la inversió de l’Estat per càpita a les Balears i la inversió per càpita a la resta de territoris de règim comú.

Segueix llegint
Publicitat
1 Comentari

1 Comentari

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència