Connect with us

Comunitat

Pronostiquen l’arribada de diòxid de sofre procedent del volcà de La Palma en tota l’àrea mediterrània

A partir del divendres: Pronostiquen l'arribada de diòxid de sofre procedent del volcà de La Palma en tota l'àrea mediterrània

Segons la previsió del sistema europeu de satèl·lits Copérnico

Segons ha informat aquest dimecres el sistema europeu de satèl·lits ‘Copérnico’, s’espera que el diòxid de sofre emès a l’atmosfera per l’erupció del volcà de La Palma, a Canàries, pugui arribar aquest pròxim divendres a cobrir bona part de la península ibèrica, gairebé tot el Marroc i Tunísia i també les costes mediterrànies de França, Itàlia, Algèria i Líbia. En la imatge, pot veure’s com una part de Balears, principalment Eivissa i la zona costanera més al sud de Mallorca, també es veurien afectades.

En una foto compartida en el compte de Twitter del satèl·lit, s’observa la presència de diòxid de sofre a l’atmosfera prevista per a aquest divendres, quan es registraran els nivells més alts en la costa atlàntica del Marroc, la costa mediterrània, el sud de Sardenya, el nord de Sicília i la costa tunisiana.

“A més de la lava, el volcà està emetent una gran quantitat de diòxid de sofre en l’atmosfera”, pot llegir-se en el missatge divulgat en el compte de Twitter.

El diòxid de sofre és considerat un gas tòxic, que pot arribar a ser irritant als ulls, la gola i les vies respiratòries.

Són tendència