Connect with us

Vist a les xarxes

El sou de Pere Aragonès gairebé duplica el de Francina Armengol

El sou de Pere Aragonés gairebé duplica el de Francina Armengol

El president de Catalunya rep anualment 130.250,60 euros per l’acompliment del seu càrrec, mentre que la presidenta de Balears guanya per això 69.084,68 euros

Els presidents o presidentes de Catalunya, Euskadi i Madrid (per aquest ordre) són els millor remunerats dels diferents territoris de l’Estat. ‘Forbes’ els ha divulgat aquest dimarts. Sis dels 17 presidents territorials tenen fixat un salari superior al del president del govern espanyol, Pedro Sánchez (84.845,16 euros anuals).

Les xifres dels salaris dels 13 presidents i les quatre presidentes autonòmiques varien de manera substancial entre si. I és que no existeix un barem únic a l’hora de decidir-los. Cadascun d’ells es regeix per les lleis de cadascuna de les autonomies.

El més alt dels salaris dels presidents territorials és, amb diferència, el de Pere Aragonès (ERC). El president de la Generalitat de Catalunya, rep anualment 130.250,60 euros per les funcions del seu càrrec. Aragonès està al capdavant del govern català des del passat 21 de maig d’aquest mateix any.

El segon de la llista és Iñigo Urkullu (PNB) actual lehendakari del Govern Basc des de 2012. El seu sou actual ascendeix a 106.778,14 euros anuals. A més també és membre del Parlament Basc, en representació de Biscaia i Àlaba, des de 2012.

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso (PP), cobra un salari anual de 103.090,32 euros. Abans de guanyar les primeres eleccions a les quals es va presentar en 2019, era la portaveu del Partit Popular a Madrid. És periodista, però va deixar d’exercir el dia que va descobrir que podia ser millor dedicar-se a la política.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, és la segona amb el salari establert més baix de tots. Ocupa aquest càrrec des de 2015, i per això guanya anualment 69.084,68 euros. També és secretària general del Partit Socialista de les Illes Balears (PSIB – PSOE) i diputada del Parlament, en representació de Mallorca, des de 1999.

Són tendència