Connect with us

Actualitat

“Volem que la gent d’arreu de Mallorca vingui, mengi, compri i estigui a Artà”

La regidora de Promoció Econòmica d'Artà, Maria Antònia Sureda.

La regidora de Promoció Econòmica, Maria Antònia Sureda, ens parla dels bons descompte que pretenen promoure l’activitat turística, la restauració en general i els comerços del municipi

Els establiments dedicats al comerç, restauració i hostaleria del municipi d’Artà i que s’hagin adherit a la campanya podran beneficiar-se pròximament dels ‘bons descompte’ que el departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Artà ha habilitat per tal de dinamitzar l’activitat comercial del municipi. La regidora que gestiona aquest departament, Maria Antònia Sureda, ha habilitat fins a 175.000 euros per a aquest concepte. Tots els negocis interessats a beneficiar-se de la campanya varen tenir de temps fins al passat 17 de setembre per a poder inscriure’s. Pendent d’elaborar el llistat definitiu, una quarantena d’empreses locals hi prendran part. Hem parlat d’aquesta interessant iniciativa amb la pròpia regidora, Maria Antònia Sureda.

P.: L’Ajuntament d’Artà s’està bolcant a ajudar a les empreses del municipi, arran de la situació provocada per la COVID. Quines iniciatives teniu previst posar en marxa, a part de les que ja han dut a terme en aquests últims mesos?

R.: A la primavera, amb el Consell de Mallorca i el Govern, per a reactivar l’economia, vam concedir ajudes a les empreses en dues línies. Una per a ajudes directes cobrint despeses de fins a 750 € i una altra per a ajudes indirectes com la bonificació del 30% sobre el servei de la recollida dels fems. No obstant això, pensam que per a reactivar l’economia és millor el sistema de bons. L’any passat vam fer una primera prova dotant amb 15.000 € una pla d’ajudes als comerços. En el seu moment, es van adherir 31 comerços i es van generar beneficis per valor de 86.000 €, aproximadament. El sistema era que les compres superiors a 30 € tenien un bo de descompte 10 € que eren aportats a la botiga o negoci per part de l’ajuntament.

La idea és potenciar el comerç, els restaurants i cafeteries i també els establiments turístics. Volem que la gent vingui, mengi, compri i estiguin en el municipi. És igual d’allà on siguin (local, comarcal, regional, estatal o internacional), però volem que consumesquin en el poble i al mateix temps puguin gaudir de tot el que oferim.

“De la campanya dels Bons descompte és podrà beneficiar qualsevol ciutadà que visiti Artà, al marge d’allà on sigui”

Ara posarem en marxa una nova campanya, basada també en bons de descompte amb un pressupost de 175.000 €, i que estarà en vigor des del 7 d’octubre al 31 de desembre, distribuïda de la següent manera:

Hotels i agroturismes. Amb un mínim de 2 nits, els clients tindran 50 € de bonificació per habitació i estada.
Restaurants. Per una consumició superior a 40 €, es beneficiaran de 10 € de bonificació.
Bars i cafeteries. Per una consumició superior a 20 €, una bonificació de 5 €.
Comerços. Per una compra superior a 30 €, 10 € de bonificació.

Cada empresa participant rebrà un màxim de 3.000 €. Encara no tenim el llistat definitiu, però hi ha unes 30 o 40 empreses adherides a la nova campanya. Consideram que, ara que hi ha una baixada de turisme, això ajudarà a reactivar l’economia i allargar una mica més la temporada d’estiu.

“Volem donar més dinamisme al mercat cobert que es va estrenar fa uns mesos”

P.: Quines altres iniciatives teniu previstes des de les àrees de Promoció Econòmica i Fires i Mercats?

R: Juntament amb Artà Empresarial estem treballant a donar més dinamisme al mercat cobert que es va estrenar fa uns mesos, elaborant un calendari d’activitats, com podrien ser caps de setmana gastronòmics, entre altres convocatòries.

“Estem treballant en la creació d’una ordenança que reguli i unifiqui criteris en l’ocupació dels negocis en la via pública”

D’altra banda, també estem treballant en la creació d’una ordenança que reguli i unifiqui criteris en l’ocupació dels negocis en la via pública. Volem que doni gust passejar pels nostres carrers i per a això es necessita que hi hagi una certa harmonia. Marcar unes pautes de materials a utilitzar en mobiliari exterior, rètols, materials utilitzats per a les terrasses, ombrel·les, etc… En definitiva, que tot sigui més uniforme. L’encant del poble no ha de perdre’s, no pot haver-hi una ocupació massiva de l’espai exterior i els vianants han de poder passejar. Aquesta iniciativa s’està consensuant amb els empresaris i compta amb la participació de gairebé totes les àrees de l’ajuntament.

P.: Artà va ser el primer municipi Slow City” de Balears, veritat?. Quins avantatges té pertànyer a aquest moviment mundial que cada vegada està interessant a més municipis?

R.: La idea inicialment va néixer a Itàlia i avui està a l’ordre del dia. Allò que pretén és aconseguir que el nostre poble, dins d’aquest món tan accelerat que ens ha tocat viure, millori la qualitat de vida dels nostres residents i visitants, respectant el medi ambient, sent sostenible, conservant, respectant i potenciant el nostre patrimoni i les nostres tradicions. Fa anys que treballam amb aquesta idea i vam veure que aquesta iniciativa reunia els ítems i al mateix temps complíem els requisits per a ser catalogats com “Slow City” (de fet ens van acceptar molt ràpidament perquè havíem fet els deures…), a pesar que hem de continuar treballant en aquest sentit i no abandonar mai aquest propòsit. La nostra voluntat és mantenir la nostra identitat aconseguint un equilibri entre modernitat i tradició, i que no ens superi el dia a dia.

“Les Slow Cities cerquen solucions que donin la possibilitat als seus ciutadans d’utilitzar i gaudir de la seva pròpia ciutat d’una manera simple i fàcil”

Les Slow Cities cerquen solucions que donin la possibilitat als seus ciutadans d’utilitzar i gaudir de la seva pròpia ciutat d’una manera simple i fàcil. En totes elles destaca l’equilibri entre modernitat i tradició de manera que conviuen la saviesa del passat amb les oportunitats tecnològiques i les solucions més avantguardistes.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència