Connect with us

Comunitat

El TSJIB recolza el confinament decretat pel Govern als estudiants a l’hotel covid de Palma

Detectats 212 nous contagis a Balears després de l'últim cap de setmana

La resolució judicial, que s’ha conegut aquest dimarts, anul·la la decisió de la jutge que va ordenar a Salut Pública la sortida dels joves

El Tribunal Superior de Justícia de Balears ha avalat la decisió del Govern d’ordenar el confinament forçós dels joves de la península que es trobaven de viatge d’estudis a Mallorca, en detectar-se nombrosos casos de contagi, que s’havien estès per altres territoris de l’Estat. Els fets van ocórrer el passat mes de juny.

El TSJIB ha estimat el recurs d’apel·lació presentat pel Govern contra la resolució de la jutgessa que va revocar el confinament forçós dels 181 joves que havien donat negatiu o no s’havien volgut sotmetre a les proves PCR. La magistrada considerava que no era proporcionat considerar contactes estrets tots els estudiants que havien participat en els viatges d’estudis que van originar el macrobrot.

En canvi, el TSJIB creu que Salut Pública tenia raó quan va decidir el seu aïllament en qualitat de contactes estrets. La resolució del Tribunal Superior, que s’ha conegut aquest dimarts, considera que la jutgessa no té coneixements epidemiològics ni disposava d’un altre informe que contradigui el document d’epidemiologia en el qual es va basar Salut per a adoptar la mesura sanitària que qualifica “d’idònia” i “proporcionada”. També afegeix que existia un risc real per a la salut de la població i que el Govern no tenia una altra alternativa.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència