Connect with us

Actualitat

El nou PGOU de Felanitx preveu un creixement poblacional d’un màxim de 30.000 habitants

El nou PGOU de Felanitx preveu un creixement poblacional d'un màxim de 30.000 habitants

A dia d’avui el padró municipal té registrats uns 18.000 residents

L’Ajuntament de Felanitx celebrarà el pròxim dilluns dia 27 un ple extraordinari, a les 18 hores del capvespre, on es preveu l’aprovació inicial del nou Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU). Actualment Felanitx té vigent el de l’any 69, considerat el més antic de tot l’estat, i fins a hores d’ara només s’han fet modificacions puntuals.

El batle de Felanitx Jaume Monserrat, ha donat a conèixer aquest dilluns els trets principals de la nova normativa urbanística. Ha destacat que “el creixement de població que preveu és mesurat, fins a un màxim de 30.000 habitants”. Ara mateix, el municipi té registrats en el padró municipal uns 18.000 habitants. En paraules del batle, “no volem que Felanitx quedi estancat, s’aposta per rehabilitar zones del centre per cohesionar els nuclis amb un creixement urbanístic moderat. Que el poble agafi vida de poble, allà on es pugui créixer que es faci amb mesura”.

Monserrat també ha destacat que Felanitx serà un dels primers municipis a tramitar el Pla General i El Pla d’Ordenació Detallada, que voluntàriament s’ha convertit en 1 PG i 6 POD (Felanitx, Cas Concos, s’Horta, Cala Ferrera i Cala Serena, Portocolom, sòl rústic). S’han realitzat 6 POD per adaptar-se a la nova llei d’urbanisme de les Illes Balears.

 Per tal d’elaborar aquest document s’ha dialogat amb tots els partits amb representació municipal, ha explicat el batle, “els quals han fet les seves aportacions cercant la màxima transparència”.

El Pla també preveu atendre les necessitats ambientals del segle XXI, millorar la xarxa viària i la creació de nous espais de mobilitat saludable.

En sòl rústic comú, es permetrà edificar amb dues quarterades (14.206 m²) quan actualment es permetria amb 15.000 m²

També preveu un manteniment i millora d’espais lliures. El nou pla contempla la preservació i conservació del conjunt patrimonial existent, com poden ser els Closos de Can Gaià i incorporant 147 elements etnològics (forn de calç, mines, sínies o pous).

En sòl rústic comú, es permetrà edificar amb dues quarterades (14.206 m²) quan actualment es permetria amb 15.000 m². Amb aquesta aprovació inicial no hi haurà paralització de llicències, les demanades continuaran el seu curs, ha explicat el batle. Per llei es revisaran les que hagin entrat a l’Ajuntament els tres mesos anteriors a l’aprovació del nou document. Les noves llicències hauran de complir amb la normativa del 69 i l’actual fins a l’aprovació definitiva.

Una vegada sigui aprovat inicialment el nou PGOU, el Consistori fa comptes habilitar un servei d’atenció als ciutadans i entitats locals perquè puguin fer les consultes necessàries de forma presencial o telemàtica.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com