Connect with us

Actualitat

Manacor posa al cobrament 23 milions d’euros en tributs i taxes municipals

Manacor posa al cobrament 23 milions d’euros en tributs i taxes municipals

Maria Antònia Truyols: “En plena pandèmia esperàvem una baixada de recaptació que no s’ha produït, la ciutadania ha tengut una actitud molt proactiva”

L’Ajuntament de Manacor ha posat en marxa el període voluntari de cobrament de tributs, entre el 15 de setembre i l’1 de desembre. Des de fa una anys ja no s’emeten avisos de pagament en paper i els contribuents poden accedir a la informació dels seus rebuts mitjançant la web de l’Agència Tributària de les Illes Balears www.atib.es posant el NIF i el codi del contribuent. També es pot fer servir el DNI electrònic, el certificat digital o Clave. Sí que s’enviaran avisos informatius en paper en cas de ser nous contribuents.

Pel que fa a les modalitats de pagament, en cas de domiciliació bancària el càrrec s’efectuarà la darrera quinzena del període voluntari de pagament, és a dir a partir del 16 de novembre. També es pot fer pagament presencial a les entitats bancàries, imprimint els rebuts prèviament, per banca electrònica al web de l’ATIB, o amb targeta bancària al web de l’ATIB o a les oficines, que a Manacor estan situades al carrer de Pius XII número 17. Així mateix, la delegada d’Hisenda, Maria Antònia Truyols, ha explicat que «tot i que les campanyes anteriors han funcionat molt bé amb les modalitats anteriors, mai no es tanca la porta a què el ciutadà pugui anar presencialment a les oficines de l’Agència Tributària».

Els ciutadans que ho requereixin poden sol·licitar informació mitjançant el servei de Consultes i suggeriments que trobaran a www.atib.es o amb cita prèvia (www.atib.es / 971 678 404) a les oficines de l’ATIB.

Les xifres de la campanya 2021

El càrrec total que aquest 2021 es posa al cobrament ascendeix als 23.115.200 euros, el nombre de contribuents creix fins els 35.962 i el nombre de rebuts és de 119.866. Comparativament amb el 2019, el càrrec s’incrementa un 1,59% i el nombre de contribuents un 2,19%.

Dels 23,1 milions d’euros que es posen al cobrament, 14 milions corresponen a l’Impost sobre Béns Immobles, amb 49.147 rebuts; 5,8 milions d’euros corresponen a les taxes municipals; 2,8 milions d’euros a l’Impost de circulació; mentre que l’IAE només representa prop de mig milió i els vedats de caça menys de 5.000 euros.

La delegada d’Hisenda, Maria Antònia Truyols, ha destacat la “grata sorpresa” que ha suposat la reacció dels contribuents de Manacor a les campanyes de tributs de 2019 i 2020. «En plena pandèmia esperàvem una baixada de recaptació que no s’ha produït», ha assegurat. El 2019, en període voluntari es varen recaptar 19,9 milions d’euros (88% del càrrec total) i el 2020 quasi 20 milions (87% del càrrec total), el que indica que “els ciutadans tenen molt interioritzat que el fet de pagar els tributs en el període voluntari és important perquè sinó hi ha recàrrecs. En plena pandèmia i crisi econòmica derivada de la crisi sanitària, la veritat és que els ciutadans han respost de manera molt proactiva”.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com