Connect with us

Actualitat

L’Hospici de Felanitx acollirà també a persones amb discapacitat

L’Hospici de Felanitx acollirà també a persones amb discapacitat

El Consistori i Aproscom han signat un conveni de col·laboració

Aquest divendres s’ha fet públic la signatura d’un conveni entre l’Ajuntament de Felanitx i l’entitat Aproscom del Llevant per posar en marxa una residència i centre de dia per a persones amb discapacitat intel·lectual a l’Hospici de Felanitx.

Concretament, aquest centre comptarà amb un total de vuit places, que s’afegiran a les 741 places de centre de dia i a les 388 places de residència per a persones amb discapacitat que gestiona l’IMAS mitjançant concerts socials, i aproparem aquests recursos a persones del municipi que ara com ara s’han de desplaçar, fent més accessibles els serveis a les persones que ho necessiten i a les seves famílies.

El Consistori cedirà a Aproscom la primera planta de l’Hospici, així com la zona de cuines situada a la planta baixa de l’edifici, on continuarà havent-hi el centre de dia per a persones majors dependents que gestiona directament l’IMAS.

A l’acte hi han assistit el conseller de Drets Socials del Consell de Mallorca i president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Javier de Juan, el president d’Aproscom, Pedro Suñer, i el batle de Felanitx, Jaume Montserrat, entre altres representants municipals.

Javier de Juan ha destacat que «l’Hospici pot ser un referent de serveis socials a Felanitx i també de la comarca. Es tracta d’un model innovador que no se centra en un col·lectiu sinó que acull diferent persones amb diferents necessitats». En aquest sentit de Juan ha destacat «el fet que els dos serveis s’ubiquin al mateix edifici permetrà la interacció entre la gent gran del nostre centre de dia i les persones amb discapacitat del centre d’Aproscom».

Són tendència