Connect with us

Comunitat

S’amplia fins als 16 anys la franja d’edat per a poder viatjar gratis en el bus interurbà, tren i metro

Aquest dimecres s'habiliten 4 noves línies de bus interurbà en el Llevant

Per a poder beneficiar-se de la mesura, l’usuari ha de disposar necessàriament de la Targeta Intermodal

A partir del 17 de setembre s’amplia la franja d’edat dels menors que poden viatjar gratis amb el TIB. L’ampliació de la gratuïtat dels 12 als 16 anys pretén incentivar l’ús del transport públic entre els usuairs més joves, de manera que aniran incorporant l’hàbit del seu ús, ha destacat el TIB en un comunicat.

La gratuïtat del bus interurbà, tren i metro fins als 16 anys beneficiarà més de 12.000 joves que actualment ja disposen de Targeta Intermodal i l’objectiu és que, amb la nova mesura, s’incrementi el nombre de joves que l’utilitzin. Durant els sis primers mesos de 2021 els menors d’entre 12 i 16 anys van fer 102.000 viatges a la xarxa del TIB per un preu mitjà per viatge de 0,99 €.

Els menors d’aquesta franja d’edat que ja disposen de Targeta Intermodal perfil jove no han de fer cap gestió en la seva targeta, automàticament se’ls aplicarà la gratuïtat. 

Per aquells futurs beneficiaris que encara no disposen d’ella, la poden tramitar a qualsevol punt d’atenció a l’usuari del TIB a Palma, Inca i Manacor o a les OAC de Llucmajor i Marratxí, així com a les oficines habilitades en altres indrets del territori.

Són tendència