Connect with us

Comunitat

El TSJIB contradiu a Cort i permet el lloguer de pisos turístics a Palma

Els magistrats consideren que la prohibició total decretada pel Consistori “és desproporcionada” i hi ha mecanismes reguladors “menys lesius”

El Tribunal Superior de Justícia de Balears ha estimat el recurs presentat en el seu moment per l’Associació d’Apartaments i Habitatges de Lloguer de Temporada que va recórrer la prohibició de Cort d’arrendar en pisos d’edificis plurifamiliars aprovada en 2018.

El dictamen considera que la mesura és desproporcionada, infringeix les normes sobre la llibertat de serveis i també creu que l’Ajuntament de Palma no ha justificat les raons d’interès general en les quals fonamenta prohibir l’activitat.

La sentència dictada per la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior exposa que l’Ajuntament ha aprovat una via de control categòric, com és la prohibició total, però no ha emprat altres mecanismes reguladors menys radicals. Els jutges creuen que la prohibició ha de ser l’última de les solucions possibles als efectes nocius que el Consistori tracta de combatre amb la mesura.

Estimen els jutges que la prohibició absoluta per a llogar en edificis plurifamiliars no és un mesura ponderada amb les finalitats justificades per l’Ajuntament.

Són tendència