Connect with us

Comunitat

Armengol defensa davant Felip VI la necessitat d’un nou REB per Balears

El Monarca inicia la seva activitat oficial a Mallorca rebent a les principals autoritats de les Illes

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha traslladat al Rei Felip VI la necessitat d’aprovar un nou Règim Especial de Balears (REB) que compensi “els efectes negatius” de la insularitat.

Armengol ha fet aquestes declaracions al pati del Palau de l’Almudaina de Palma després de la trobada que ha mantingut amb el Cap de l’Estat en el marc de les audiències a les principals autoritats de les Illes.

Segons ha explicat la presidenta de l’Executiu balear a la reunió amb el Rei han parlat sobre temes d’actualitat i especialment “aquells que interessen més a les Illes”, entre ells, la negociació que s’està mantenint amb el Govern d’Espanya sobre el finançament autonòmic .

En aquest punt, Armengol li ha recordat al Monarca que “Balears està infrafinançada” i ha defensat davant seu la “necessitat de millorar aquest finançament” per poder donar uns serveis adequats a tots els ciutadans de les Illes.

En aquesta línia, la presidenta autonòmica li ha explicat al Cap de l’Estat “la posició que manté el comitè d’experts de les Illes sobre un nou sistema de finançament” que permeti una sortida a una comunitat dinàmica com és Balears “.

“Jo li he explicat al Monarca la necessitat dels acords i el diàleg, perquè és veritat que tenim una situació ben complicada a Catalunya”

“El que no és lògic és que el que rebem d’Espanya no ens permeti mantenir mateix ritme de creixement que el nostre model econòmic”, ha aprofundit la presidenta.

També en matèria econòmica, Armengol li ha comunicat al Rei que Balears “ja té el compromís del Govern d’Espanya que en 2018 estarà aprovat el REB i, per tant, la necessitat de compensar els efectes de la insularitat en temes de transport, empresarial , etc., ha indicat.

 

 

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència