Connect with us

Comunitat

El PP lamenta la “falta d’humilitat” d’Armengol i el Pi li exigeix “més contundència” davant Madrid

El PP lamenta la "falta d'humilitat "d'Armengol i el Pi li exigeix "més contundència" davant el govern de l'Estat

Melià ha insistit a la presidenta que marqui un horitzó clar sobre el model de finançament, el factor d’insularitat i el traspàs de competències

El portaveu del grup parlamentari del PP, Toni Costa, ha criticat “la falta d’humilitat” de la presidenta del Govern, Francina Armengol, durant el seu primer discurs en el Debat de Política General que ha començat aquest dimarts al Parlament balear.

En aquest sentit, Costa ha argumentat que Armengol “convendria que sortís una mica més del seu búnquer del Consolat per trepitjar una mica més el carrer perquè, si ho fes, potser no faria determinades afirmacions que ha fet en el seu discurs”. “Fa la impressió que ha parlat de coses que ha fet malament, però dos minuts després ha començat amb el reguitzell de coses que ha fet meravellosament bé”, ha dit el portaveu del PP al Parlament.

A més, pel que fa als pactes que li va oferir Marga Prohens a Francina Armengol respecte per a les inversions a càrrec dels fons europeus a Balears, el Règim Especial Balear (REB), la pròrroga dels ERTEs i la prestació a fixos discontinus o per a aprovar una llei de pandèmies, Toni Costa ha lamentat que no hagi donat cap resposta. “La presidenta ignora les nostres propostes de consens de veritat i ens ha convidat a uns fòrums per fer-nos unes quantes fotos més”, ha afegit.

Per la seva banda, el portaveu d’El PI, Josep Melià, ha comparegut en roda de premsa per valorar el discurs d’obertura d’Armengol. El diputat ha destacat que “el to reivindicatiu de la presidenta ha com el REB, el factor d’insularitat”, i ha afegit que “Armengol ha tengut bones paraules, brillat per la seva absència amb relació a les qüestions que arrosseguem i no tenim resoltes amb el govern de l’Estat, però no hi ha hagut cap concreció ni una respecte al model de finançament, el principi d’ordinalitat, el concert econòmic, la transferència de competències…”.

Segons Melià, “el comerç de proximitat ha merescut una trista línia en el discurs de la presidenta quan és evident que el Govern de les Illes Balears hauria d’intentar liderar una transformació per mantenir aquest teixit productiu tan important, generador d’ocupació estable a les Illes Balears. Des de fa sis anys reivindicam un observatori de comerç i el Govern no ha estat capaç de fer-ho.”
Quant a la política fiscal el portaveu ha assenyalat que la presidenta tampoc ha parlat sobre possibles

Per al diputat regionalista, les paraules d’Armengol “han estat un discurs amb grans paraules buides de contingut, recuperant projectes molt antics com la llei general turística que fa sis anys que hi fan feina. Necessitam reorientar l’activitat turística”, ha ressaltat Melià.

Són tendència