Connect with us

Comunitat

Armengol fa públic un pla de xoc per a reduir les llistes d’espera en els pròxims dos anys

Armengol fa públic un pla de xoc per a reduir les llistes d'espera en els pròxims dos anys

Durant el discurs del debat de política general en el Parlament

La presidenta del Govern ha fet públic un pla de xoc per a reduir les llistes d’espera un 20 per cent anual durant els dos pròxims anys i recuperar la normalitat en l’activitat assistencial arreu del territori. Així ho ha assegurat aquest dimarts en el discurs en el Parlament del debat de política general.

Francina Armengol ha declarat que en aquest pla de xoc preveu prorrogar i renovar el contracte d’un miler de professionals sanitaris i permetre la mobilitat de facultatius entre hospitals per a les cites d’especialistes. També, es preveu derivar a pacients a centres privats per a consultes i exploracions.

Armengol que ha volgut començar el seu discurs en positiu sobre l’estat actual de la situació sanitària, gràcies a l’avanç de la vacunació i ha destacat la baixa mortalitat a les Illes per la Covid. Encara així, ha aprofitat per a guardar un minut de silenci en record a totes les víctimes.

La presidenta del Govern, a pocs minuts de començar el seu discurs, ha volgut demanar disculpes pels errors comesos durant la gestió de la pandèmia.

També ha assegurat que la recuperació econòmica a Balears, arran de la pandèmia, no arribarà fins d’aquí dos anys.

“La recuperació econòmica a Balears, arran de la pandèmia, no arribarà fins d’aquí dos anys”, ha declarat la presidenta del Govern

La presidenta, així mateix, s’ha compromès a continuar reclamant al govern espanyol la part fiscal del Règim Especial de Balears, que encara està pendent i exigir un nou sistema de finançament autonòmic.

Armengol ha anunciat també que es convertirà la setmana que ve en el primer territori de l’Estat a resoldre tots els pagaments de les ajudes estatals per a empreses i autònoms, que en el cas de Balears suposaven un fons de 855 milions d’euros.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència