Connect with us

Actualitat

Manacor celebrarà la Setmana de la Mobilitat fomentant l’ús de la bicicleta i la recuperació de l’espai públic

Manacor celebrarà la Setmana de la Mobilitat fomentant l'ús de la bicicleta i la recuperació de l'espai públic per als vianants

El dia sense cotxes, que tindrà lloc el dimecres 22 de setembre, en els cèntrics carrers Amargura, plaça del Rector Rubí i la plaça del Cós només és permetrà el trànsit dels vehicles autoritzats

La Setmana Europea de la Mobilitat arriba enguany a Manacor amb el lema ‘Mou-te sosteniblement i fes salut’ i amb activitats entre el 18 i el 22 de setembre. Els actes prevists se centraran en el foment de l’ús de la bicicleta i en la recuperació de l’espai públic per a l’ús de les persones i no només dels vehicles privats.

Els actes de la Setmana Europea de la Mobilitat arrencaran aquest dissabte 18 de setembre amb dues bicicletades: una a Porto Cristo que començarà a les 10 h a la plaça del Sol i de la Lluna, i una altra a Manacor que començarà a les 17 h a l’estació del tren i arribarà fins a la plaça Ramon Llull. Una de les novetats d’enguany és la programació pels dies 20 i 21 de setembre de cursos de conducció eficient per al personal municipal a Manacor i a Porto Cristo i d’un curs pràctic d’autoreparació de bicicletes, també a Manacor i a Porto Cristo.

El dia sense cotxes se celebrarà dimecres 22 de setembre a Manacor amb el tancament al trànsit dels carrers Amargura, plaça del Rector Rubí i la plaça del Cós, on entre les 10 h i les 13 h hi haurà una exposició elaborada pel departament de Mobilitat sobre mobilitat sostenible i de 17 h a 19 h activitats per a infants ‘Ludoteca de jardí’. A Porto Cristo, el dia sense cotxes tancarà al trànsit l’Avinguda dels Pins i entre les 9.30 h i les 13.30 h hi haurà activitats per a infants ‘Ludoteca de jardí’.

Sota el lema ‘Mou-te sosteniblement i fes salut’

L’exposició, que s’inaugurarà dia 22 i que versa sobre la sostenibilitat, la salut i seguretat, es convertirà posteriorment en itinerant i es traslladarà als diferents centres educatius del municipi. Els seus continguts també s’adaptaran a les particularitats de cada nucli de població del municipi, ha explicat el tècnic municipal de Medi Ambient, Antoni Pasqual.

Mesures permanents per a potenciar els moviments a peu i en bicicleta

El regidor, Sebastià Llodrà, ha aprofitat la convocatòria de premsa d’aquest dilluns per anunciar que coincidint amb aquesta setmana l’Ajuntament de Manacor també posarà en marxa un seguit d’accions permanents «que arriben per quedar i que cerquen evitar desplaçaments amb vehicle motoritzat i potenciar els moviments a peu i en bicicleta».

El tècnic de Mobilitat, Gaspar Fuster, el regidor Sebastià Llodrà i el tècnic de Medi Ambient, Antoni Pasqual en un moment de la roda de premsa celebrada aquest dilluns.

El tècnic de Mobilitat, Gaspar Fuster, el regidor Sebastià Llodrà i el tècnic de Medi Ambient, Antoni Pasqual en un moment de la roda de premsa celebrada aquest dilluns.

La primera mesura permanent és la pacificació dels accessos a les escoles i instituts del municipi, que començà amb el primer dia lectiu la setmana passada i que ha estat consensuada amb els equips directius dels centres educatius del municipi. Una mesura que va lligada a una enquesta de mobilitat en què participaran tots els escolars del municipi i que ha de servir per detectar com és la mobilitat dels alumnes i les famílies en relació a l’escola, a les activitats extraescolars i a l’oci, una radiografia que permetrà implementar futures mesures.

El Consistori de Manacor preveu la creació d’aparcaments per a bicicletes als aparcaments subterranis municipals de la plaça de Sant Jaume i de Na Camel·la

Una altra de les novetats que ha anunciat Llodrà és la creació d’aparcaments per a bicicletes als aparcaments subterranis municipals de la plaça de Sant Jaume i de Na Camel·la. Aquests nous espais s’habilitaran eliminant dues places de cotxe i aniran destinats als residents que no disposin de cotxeria o espai on guardar les bicicletes.

Són tendència