Connect with us

Actualitat

Miquel Oliver s’autodescarta com a possible candidat a les primàries de MÉS

El batle, Miquel Oliver, fa balanç del seu primer any al capdavant del Consistori: "Hem après molt en poc temps"

La necessitat que repeteixi com a candidat a la batlia de Manacor en 2023 i l’afecció a la família, han resultat determinants a l’hora de renunciar a fer un pas endavant

El passat mes de febrer, en declaracions a defrancdigital.com, l’actual batle de Manacor, Miquel Oliver, ni confirmava ni desmentia la possibilitat que finalment decidís presentar la seva candidatura a les primàries de MÉS per Mallorca per optar a ser el futur candidat de la formació ecosobiranista al Parlament.

El polític de Manacor, consultat sobre aquesta possibilitat,no aclaria gaires dubtes amb la seva resposta, limitant-se a dir “jo faré el que la gent del país vulgui que faci”. Aquestes paraules donaven peu a interpretar que l’opció de fer un pas endavant no estava descartada del tot. En el mateix entorn polític del batle, algunes persones de la seva confiança tampoc donaven per descartada aquesta opció, al mateix temps que també expressaven la seva preocupació en el cas que aquest extrem s’acabés confirmant amb el pas dels mesos.

Ara com ara ja són dos els candidats que han fet pública la seva candidatura de cara a les primàries de MÉS per Mallorca del pròxim 24 d’octubre. La primera va ser l’actual batlessa d’Esporles, Maria Ramon. La segona candidatura es va conèixer aquest passat divendres, quan el batle de Deià, Lluís Apesteguia, va fer el mateix. Tant Ramon com Apesteguia, abans de fer públiques les seves respectives candidatures en clau interna, es van interessar per conèixer de primera mà quines eren les intencions del batle de Manacor en aquest sentit. Si Oliver hagués manifestat la seva voluntat de concórrer a les primàries, molt possiblement ni la batlessa d’Esporles ni tampoc el de Deià haurien entrat en escena.

Miquel Oliver va decidir fa uns mesos descartar qualsevol possibilitat en aquest sentit i així ho va fer saber als seus respectius companys de partit i ara candidats.

Dues han estat les principals raons per les quals el polític de Manacor, finalment, ha decidit renunciar a fer el pas en clau territorial. En la mateixa coalició MÉS + Esquerra, consideren absolutament fonamental que Oliver repeteixi com a candidat a la batlia de Manacor en el 2023. La seva figura és considerada, ara mateix, peça clau a l’hora de rendibilitzar l’actual mandat, amb la fita marcada en intentar aconseguir augmentar el nombre de vots del 2019 (3.899) i l’actual representació municipal (6 regidors).

Ara només falta per saber a quina de les dues candidatures oficials a les primàries, fa comptes donar suport el comitè local de MÉS a Manacor: si la de Ramon o la que encapçala Apesteguia. O ha cap de les dues

L’afecció a la família que ell mateix sempre ha reconegut obertament, també ha estat una de les raons per les quals Oliver ha decidit no moure’s de Manacor i esperar a veure quin rumb pren el mateix partit en l’àmbit territorial després del mes que ve, que en principi deixa entreveure un preocupant dèficit de lideratge polític a curt termini.

Ara només falta per saber a quina de les dues candidatures oficials a les primàries, fa comptes donar suport el comitè local de MÉS a Manacor: si la de Ramon o la que encapçala Apesteguia. O ha cap de les dues.

Són tendència