"El verd esperança predominarà enguany a l'Algaid'Art 2021"
Connect with us

Oci i Cultura

“El verd esperança predominarà enguany a l’Algaid’Art 2021”

"El verd esperança predominarà enguany a l'Algaid'Art 2021"

La regidora de Cultura, Margalida Garcias, ens comenta les novetats de la convocatòria cultural que és dura a terme entre aquest dissabte i diumenge amb prop de 80 artistes participants

Algaida tornarà a celebrar aquest pròxim cap de setmana la seva convocatòria de les arts plàstiques que enguany presenta algunes novetats respecte a edicions anteriors: ho fa amb un nou format de dues jornades per tal d’evitar aglomeracions. Amb la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Algaida, Margalida Garcias, hem parlat d’algunes de les principals novetats que s’han introduït a la convocatòria cultural prevista per aquest cap de setmana.

P.: Els dies 11 i 12 de setembre tindrà lloc Algaid’Art 2021. Com ha evolucionat la convocatòria des de la primera edició en 2016 fins ara?

R.: Ha crescut molt des dels seus inicis. En la primera edició es va haver de treballar molt per a incentivar a la gent i animar-los a participar. Al principi eren només artistes locals i després es va anar obrint a artistes d’altres punts de Mallorca i de la resta d’illes.
En 2019 va haver-hi un gran èxit tant de participants com de visites, el 2020 desgraciadament no es va poder celebrar a causa de la covid i en 2021 és un èxit de participants i esperam que també ho sigui de visitants.

P.: Quants artistes participen en l’edició d’aquest any?

R.: Enguany comptarem amb l’aportació cultural d’uns 80 artistes i un itinerari de 17 espais (6 particulars que han ofert les seves respectives portasses, dos comerços que aporten artistes i aparadors i 11 espais públics). Cal destacar que tot es farà en interior per a evitar aglomeracions de carrer, seguint els estrictes protocols sanitaris i les mesures de seguretat necessàries.

“En el cas d’enguany, i abans que se celebri, ja podem dir que ha sigut un èxit de participants i esperam que també ho sigui de visitants”

P.: Cada any hi ha hagut un tema concret que ha fet de fil connector. En 2016, ciris; en 2017, la lletra “A”; en 2018, el paraigua; en 2019, les formigues… Quin és el fil conductor de 2021?

R.: Enguany, per a continuar la línia de la primera edició en 2016, que era rosa, hem triat el verd, en concret, el verd esperança, perquè consideram que és el sentiment que hem de transmetre ara mateix. Per a això, a part del cartell, s’engalanaran totes les façanes amb rams de flors mediterrànies de color verd.

“Totes les façanes s’engalanaran amb rams de flors mediterrànies de color verd”

P.: Com s’organitza un esdeveniment d’aquestes característiques?

R.: M’alegra que em facis aquesta pregunta perquè vull destacar un punt molt important, nosaltres acompanyam i ajudam en tot el possible als artistes, fem l’anomenada “crida”. Es fa una primera reunió, com a primera presa de contacte, i es comença a decidir com volem fer les coses, qui participa, quina temàtica finalment decidim, etc. En les següents reunions es desenvolupen les pautes que s’han marcat, però el més important de tot és que sense la col·laboració d’un grup d’artistes del poble, que són els que van tenir la iniciativa en 2016, res de tot això seria possible. També participen un grup de dones de les classes de pintura.

P.: Per què enguany es divideix en dues jornades?

R.: Per a evitar aglomeracions, atreure el públic familiar i que la gent es pugui passejar tranquil·lament, ja que en 2019 va haver-hi persones que pràcticament no van tenir oportunitat de visitar-ho tot.

P.: A més, enguany tens entès que s’han afegit altres esdeveniments a part de les exposicions, veritat?

R.: Sí, dia 11 hi haurà un concert acústic, amb doble sessió, interpretats pel duet Lluna Nova, format per na Marga Ramis i na Cristina Llabrés, en el Casal Pere Capellà. El diumenge dia 12, al matí, hi ha previst un taller infantil d’art, per a atreure a les famílies. Tot amb reserva prèvia de plaça i amb totes les mesures de seguretat establertes.

P.: Li agradaria destacar alguna cosa especialment?

R.: Sí, m’agradaria agrair a tots els artistes i col·laboradors l’enorme treball que estan realitzant, ajuden molt, ho posen tot molt fàcil i dóna gust fer feina amb ells. És una festa del poble i per al poble d’Algaida. Jo vaig d’acompanyament… (encara que en el moment d’aquesta entrevista l’hem trobada penjant quadres, la qual cosa vol dir que s’involucra totalment i s’arromanga en tot moment).

Podeu consultar la programació d’actes previstos en el següent enllaç.

ÚLTIMES NOTÍCIES

L’OPINIÓ DELS NOSTRES LECTORS

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com