L'Escola de Mallorquí de Manacor duplica l'oferta de cursos de llengua catalana i el nombre d'alumnes puja un 47%
Connect with us

Societat

L’Escola de Mallorquí de Manacor duplica l’oferta de cursos de llengua catalana i el nombre d’alumnes puja un 47%

L'Escola de Mallorquí de Manacor duplica l'oferta de cursos de llengua catalana i el nombre d'alumnes puja un 47%

El curs passat també s’oferiren per primera vegada els Tallers de conversa, adreçats a complementar els nivells més baixos com l’A2 i el B1 i que donen un plus de qualitat als participants

L’Escola Municipal de Mallorquí de Manacor va multiplicar el seu impacte social durant el curs 2020-21, a pesar de la crisi sanitària. Els seus representants, que aquest divendres han presentat la seva última memòria d’activitats, han reconegut que l’entitat municipal s’ha hagut de reinventar i cercar fórmules alternatives per acostar la seva oferta educativa a la població. Aquest fet va provocar que el curs passat es fes una aposta decidida per la digitalització, les classes a distància, la retransmissió en streaming de molts dels seus actes i també per la inscripció telemàtica.

“Les novetats que vàrem introduir per la Covid-19 han vengut per quedar perquè han repercutit en una millora de la qualitat del servei que donam, a l’augment de l’alumnat i també ha fet que haguem adaptat molt millor a la disponibilitat de la gent per poder formar-se», ha explicat la directora de l’EMM, Margalida Rosselló. Altres novetats del curs passat que també es mantindran enguany són també l’increment de l’oferta a altres nuclis del municipi i l’ampliació del pati, que va permetre que es poguessin fer les classes de ball de bot amb la distància i la capacitat suficient.

En total, 1.648 alumnes van participar d’una manera o altra del curs 2020-21.

L’oferta de cursos de llengua catalana es duplicà el curs 2020-21 i el nombre d’alumnes s’incrementà un 47%. Així, s’ha passat d’oferir una mitjana de 12-16 cursos a l’any de llengua catalana a oferir-ne 35, presencials a Manacor i a Porto Cristo i també en línia. A part d’oferir més grups, el curs passat també s’oferiren per primera vegada les modalitats en línia, el que ha estat un èxit. El total d’alumnat va ser de 630 persones, mentre que els anys anteriors el nombre d’alumnes estava entre els 280 i els 310, anys en què ja hi havia hagut una tendència a l’alça respecte de més enrere. Aquest augment ha estat possible, també gràcies a la inscripció telemàtica, que per primera vegada va fer que es pogués fer completa a distància i sense haver d’anar físicament a l’Escola. Tant Rosselló com el regidor Sebastià Llodrà han destacat i agraït «l’esforç del professorat» per fer que aquest augment d’oferta fos possible.

El curs passat també s’oferiren per primera vegada els Tallers de conversa, adreçats a complementar els nivells més baixos com l’A2 i el B1 i que donen un plus de qualitat als alumnes. Es tracta de tallers de conversa gratuïts de 10 hores que es van oferint durant tot el curs amb l’objectiu de preparar les proves orals d’aquests nivells i als que enguany també se’ls donarà continuïtat.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.

ÚLTIMES NOTÍCIES

L’OPINIÓ DELS NOSTRES LECTORS

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com