Connect with us

Comunitat

Salut no aconsegueix localitzar a la majoria de ciutadans, majors de 50 anys, que encara no s’han vacunat

La Conselleria de Salut ha notificat aquest divendres una nova defunció per covid-19 a Balears, amb el que la xifra de decessos s'eleva a 732 des de l'inici de la pandèmia, i ha informat de 35 nous casos positius detectats en les últimes 24 hores. Aquest divendres hi ha 79 malalts de coronavirus ingressats en els centres hospitalaris, 5 d'ells a l'Hospital de Manacor, que manté un pacient atès en la unitat de crítics.

El Govern no descarta que moltes d’aquestes persones visquin en altres territoris, però continuïn empadronades a les Illes

La consellera de Salut del Govern, Patricia Gómez, ha reconegut aquest dimecres que el seu departament no aconsegueix localitzar a la majoria de la població major de 50 anys que encara no s’ha vacunat.

Gómez ha assenyalat que aquest fet “preocupa” i que actualment s’estan analitzant els motius pels quals aquesta part de la població no respon a les diferents cridades de les autoritats sanitàries.

Entre les possibilitats que es manegen, ha explicat Gómez, no es descarta que moltes d’aquestes persones visquin actualment en altres territoris i mantinguin l’empadronament a les illes.

Cal destacar que de les persones majors de 50 anys, el 23% no està vacunat i d’aquest, el 60% no es localitza, un 22% manifesta el seu rebuig a la vacuna i la resta accepten la “repesca” per a la vacunació.

Gómez també ha recalcat la necessitat de millorar la taxa de vacunació entre la franja de 20 i 40 anys.

Per a això, el Govern està estudiant diferents “estratègies” per a intentar “acostar la vacunació” als quals encara no ho han fet.

Són tendència