Connect with us

Actualitat

Manacor habilita una línia de WhatsApp perquè els ciutadans puguin comunicar incidències

L'Ajuntament de Manacor habilita una línia de WhatsApp perquè els ciutadans puguin comunicar incidències

Amb aquest nou canal de comunicació a través del número 674 03 59 21 es pretén millorar la gestió municipal

El nou servei d’atenció a la ciutadania ve a substituit a l’aplicació per a comunicar incidències que es va posar en marxa a principis de la present legislatura i que no va donar els resultats que s’esperaven ja que tenia un format excessivament rígid que no permetia la interacció amb els ciutadans. «Nosaltres que formam un equip de govern diferent, que anam cap a una administració 4.0, posam en marxa aquesta eina de comunicació amb la ciutadania que funciona mitjançant WhatsApp», ha explicat el delegat de Comunicacions, Carles Grimalt durant la presentació del nou servei. WhatsApp s’ha convertit en l’estàndard de comunicació per missatgeria i és per això que s’ha triat aquesta aplicació per poder interactuar amb la ciutadania mitjançant un sistema de xatbot, un ordinador semiautomàtic que interactua amb l’usuari. Així mateix, el servei comptarà amb personal propi de l’Ajuntament per a respondre les notificacions dels usuaris.

El Servei d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Manacor funciona amb el número de WhatsApp 674 03 59 21. Una vegada l’usuari ha gravat aquest contacte al seu telèfon, ja pot escriure al servei, on li apareixerà un menú amb els següents apartats:

1. Informació municipal
2. Pregunta al batle
3. Comunicació d’incidències
4. Bústia de la ciutadania
5. Informació COVID
6. Les meves preferències
7. Finalitzar

L’apartat d’informació municipal s’anirà actualitzant. Així mateix, el Servei compta amb tres bústies importants: Pregunta al batle, Comunicació d’incidències i Bústia de la ciutadania. Mitjançant aquest nou sistema, el batle podrà rebre missatges directament dels ciutadans, una manera que el batle tingui accés a la ciutadania i que els ciutadans sàpiguen que tenen aquesta porta oberta. Pel que fa a la Comunicació d’incidències, aquest sistema també permet indicar l’adreça, explicar la incidència, enviar fotografia i geolocalització. Una vegada enviades, les notificacions arribaran al departament corresponent perquè siguin tramitades i solucionades. Finalment, la Bústia de la ciutadania és un espai on fer consultes i suggeriments.

L'Ajuntament de Manacor habilita una línia de WhatsApp perquè els ciutadans puguin comunicar incidències

El Servei compta amb tres bústies importants: Pregunta al batle, Comunicació d’incidències i Bústia de la ciutadania

Així mateix, actualment el Servei també té un apartat temporal d’informació sobre la pandèmia de la Covid-19.

Amb tot, el menú d’aquest nou servei és configurable, pel que no es descarta fer canvis per ampliar o modificar seccions, si es creu necessari o adient. «Allò bo d’aquesta plataforma és que és totalment viva i s’adapta a les nostres necessitats del dia a dia», ha explicat Grimalt.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha insistit que aquest nou servei servei per fer una passa més enllà respecte de l’anterior aplicació, que permet «canviar un sistema que vàrem posar en marxa amb bona intenció i que ara millorarà d’una manera important».

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència