Connect with us

Oci i Cultura

Sembrant Veus: 12 anys de trajectòria independent i sense segells discogràfics

Sembrant Veus: 12 anys de trajectòria independent i sense segells discogràfics

El duet format per la mallorquina Neus Salvà i l’argentina, Alejandra Scotto, guanyaren el Premi Ciutat de Manacor de Música d’Autor Guillem d’Efak 2021

L’essència musical de ‘Sembrant Veus’ és una mescla entre la música tradicional mediterrània i la serralada preandina d’Amèrica del Sud. Fa més de 12 anys que celebren trobades musicals per tot arreu i la seva música compta amb un nombrós grup de seguidors/es arreu de Mallorca. Intenten treballar sense el condicionant de les companyies discogràfiques i la qualitat musical que desprenen es va confirmar aquest mateix estiu fent-se mereixedores del Premi Ciutat de Manacor de Música d’Autor Guillem d’Efak 202. Neus Salvà i Alejandra Scotto, sembren veus que creixen alimentades per la seva pròpia música.

Neus Salvà va néixer a Mallorca i després de viatjar per a trobar-se amb si mateixa i saber cap a on volia orientar la seva vida, es va establir a Tilcara, un indret situat al costat del riu Gran, a la Quebrada d’Humahuaca, província de Jujuy, a l’Argentina. Se la coneix com a “capital arqueològica de la província de Jujuy” pel fet que compta amb el Pucará, un lloc arqueològic considerat com el més important de les antigues poblacions de la regió.

P.: Neus, com acaba una mallorquina assentant-se al Nord-oest rural de l’Argentina?

R.: Doncs en acabar els meus estudis a Barcelona, vaig treballar un any i vaig decidir viatjar per Amèrica Llatina, conèixer món i sobretot conèixer-me a mi mateixa per a descobrir cap a on volia anar. Tilcara em va atrapar, les seves muntanyes són molt especials. Sempre he dit que aquest poble m’ha triat a mi i no jo a ell. Les meves estades van passar de setmanes a mesos, de mesos a anys i aquí estic, vivint entre l’Argentina i Mallorca.

P.: Venies del món de la música quan vareu decidir crear ‘Sembrant Veus’?

R.: Sí, paral·lelament als meus estudis universitaris, sempre havia fet música i cant amb altres grups. Aquí va ser trobar-me amb les meves arrels i les tradicions d’altres cultures i començar a “jugar” amb músiques de diferents llocs.

“‘Sembrant Veus’ neix de les músiques tradicionals de nosaltres mateixes, transformant-les fins a crear un intercanvi musical propi, amb composicions pròpies, escoltant altres persones que ens inspiren…”

P.: Com va sorgir el duet amb Alejandra?

R.: Va néixer en aquest intercanvi d’on venia cadascuna de nosaltres, de les nostres músiques tradicionals més conegudes transformant-se fins a crear un intercanvi musical propi, amb composicions nostres, escoltant altres persones que ens inspiren…, cercant diferents matisos, jugant amb el que som. Ara ja és una fusió d’arrels, estem molt barrejades.

P.: També combinau instruments típics de diferents cultures, veritat…

R.: Sí, per exemple, Ale toca les quenes (flauta andina) i el xarango (una espècie de guitarra petita de 5 cordes), jo les castanyetes, però ho combinam amb altres instruments (percussió, guitarra, clarinet, etc.), cercant sempre la connexió amb la naturalesa.

P.: A part de presentar-vos i guanyar el Premi Ciutat de Manacor de Música d’Autor Guillem d’Efak 2021, heu participat a altres convocatòries parescudes?

R.: No, era la primera vegada que ens presentàvem

P.: Per quina raó decidireu participar al Premi Ciutat de Manacor?

R.: Perquè estem en un moment de voler donar visibilitat a la nostra música i tenim molt vincle amb persones de Manacor que ens van parlar d’aquest concurs, per la qual cosa vàrem considerar que aquest era el moment adequat.

El duet 'Sembrant Veus' està format per Neus Salvà i Alejandra Scotto.

El duet ‘Sembrant Veus’ està format per Neus Salvà i Alejandra Scotto.

“Gràcies al premi Guillem d’Efak de Música, se’ns ha donat aquesta empenta per a intentar reafirmar l’aposta per les cançons pròpies i difondre el missatge que volem transmetre”

P.: Vas néixer a Manacor?

R.: Vaig néixer a Palma, però tenc molta “tirada” per Manacor i Llubí. De fet, quan vaig a Mallorca estic més per Manacor que per Ciutat.

P.: Quins projectes, a curt termini, teniu?

R.: En aquests moments, i gràcies al premi, se’ns ha donat aquesta empenta per a intentar reafirmar l’aposta per les cançons pròpies i difondre el missatge que volem transmetre, fent una proposta escènica, afegint una cosa més artística com pot ser un espectacle de música i dansa. Encara és una idea incipient.

P.: Quin és el missatge que voleu transmetre?

R.: El que reflecteixen els títols de dos dels nostres discos: ‘A l’ànima l’hem d’alimentar’ i ‘La vida a mà’. És la idea de la profunditat d’allò més senzill i també de poder anar més enllà del que no és visible. En definitiva, connectar amb el més essencial.

“La nostra música intenta transmetre la profunditat d’allò més senzill i també de poder anar més enllà del que no és visible”

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com