Connect with us

Actualitat

A partir d’octubre és dura a terme la segona actuació a Son Coletes prevista en el Pla de Fosses

Donen per acabades les tasques d'exhumació a Son Coletes

El procés de licitació sobres les tasques d’excavació i exhumació ha estat adjudicat novament  a la Societat Aranzadi

El vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, i el secretari autonòmic de Sectors Productius i Memòria Democràtica, Jesús Jurado, han presentat avui el Pla d’Actuacions en Fosses de la Guerra Civil 2021-2022 del Govern de les Illes Balears, al costat de les empreses que executaran les intervencions previstes.

El procés de licitació ha estat adjudicat novament a la Societat Aranzadi, que serà l’encarregada de les tasques d’excavació i exhumació de les set fosses previstes en el Pla, mentre que l’empresa ATICS durà a terme els sis estudis històrics, així com la restauració d’objectes localitzats en anteriors excavacions.

L’ordre d’intervenció que ha proposat la Comissió de Fosses i Desapareguts a començar durant el mes d’octubre seria el següent: Son Coletes (Manacor), Cementiri Nou de Sant Francesc (Formentera), tercera fase de Ses Figueretes (Eivissa), cementiri d’Inca, cementiri de Mancor de la Vall, cementiri de Selva i Pou de Son Danús (Santanyí). En el cas de Manacor, s’ha anunciat que hi haurà una codirecció entre Aranzadi i ATICS per a dur endavant la segona fase d’exhumació a Son Coletes, que serà la primera intervenció del present pla de fosses.

En paraules del vicepresident Yllanes, aquest nou Pla “ens situa a l’avantguarda de la memòria en l’àmbit estatal. A més de les set intervencions d’exhumació, apostam també de manera clara per l’ampliació dels estudis de sis fosses, fet que mai havia ocorregut en un altre pla executat pel Govern, o la gestió integral de tots els objectes trobats a les fosses per a la seva restauració, fet que no s’ha fet mai dins un pla d’exhumacions a qualsevol altra autonomia de l’Estat”.

Són tendència