Connect with us

Comunitat

El Pi demana que prorrogar les restriccions per la Covid ho decidesqui el Parlament

El Pi demana que prorrogar les restriccions per la Covid ho decidesqui el Parlament

La formació ha presentat esmenes al decret llei que ho regula i també demana que han de ser temporals i que s’han de revisar cada quinze dies hàbils

El Pi ha reclamat al Parlament que la decisió de prorrogar les mesures restrictives per la Covid sigui del Parlament. Així ho demana en una de les esmenes que ha presentat la formació al decret llei que ho ha de regular. El Pi també exigeix que aquestes mesures siguin temporals, que inicialment no siguin superiors als quinze dies i que si així són que es revisin cada dues setmanes.

Segons el portaveu del grup parlamentari, Pep Melià, “el Parlament de les Illes Balears a l’acord de pròrroga podrà modular o rebaixar les mesures a prorrogar.” Melià, ha explicat que “el que volem amb aquestes esmenes és adaptar el decret llei a la decisió del Tribunal Suprem que en el seu dia va tombar el toc de queda que va plantejar el Govern de les Illes Balears.” Melià ha apuntat que “no es poden limitar els drets fonamentals de les persones només al·legant precaució.” “Ho considerem” ha afegit “una decisió errònia i aquest decret llei hauria de contemplar un nou escenari”.

El portaveu d’El Pi al Parlament també ha puntualitzat que “que no es pot deixar la competència per adoptar decisions tan delicades a una indefinida autoritat sanitària”. Melià ha dit que ” aquestes esmenes que proposem no només són per la Covid sinó per qualsevol nova situació d’emergència sanitària que es pugui donar.”

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com