Connect with us

Actualitat

Miquel Oliver: “Des de Mobilitat no hem tornat a tenir notícies sobre l’ampliació del tren del Llevant”

Miquel Oliver: "Des de Mobilitat no hem tornat a tenir notícies sobre l'ampliació de la xarxa del tren del Llevant"

La intenció del Govern a finals de l’any passat era la de reprendre el projecte ferroviari de Manacor fins a Artà, però amb el canvi de conseller aquesta voluntat sembla haver-se esfumat novament

Des de finals de l’any passat, quan l’encara conseller de Mobilitat, Marc Pons, va reunir a Palma als batles i batlesses dels municipis de Llevant per explicar-los el full de ruta que el seu departament s’hauria fixat per tal de fer arribar el tren de Manacor fins a Artà, no s’han tingut més notícies en aquest sentit. Mes i mig després d’aquesta trobada, Pons va ser rellevat en el càrrec per l’eivissenc, Josep Marí i Ribas que, mig any després del seu nomenament, encara ara no ha fet cap referència a la perllongació del projecte ferroviari del Llevant, contemplat en un primer moment en el nou Pla Director de Mobilitat que va redactar en el seu dia l’Executiu.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, reconeixia, aquesta mateixa setmana, que des del passat mes de desembre no han tornat a tenir notícies de les intencions de les quals varen ser informats l’any passat. En veritat, la Conselleria de Mobilitat no ha tornat a pronunciar-se, almenys públicament, en aquest sentit. Per les paraules d’Oliver, també hem pogut saber que el Govern tampoc ha fet esment, recentment, al futur projecte ni de manera privada.

Al llarg d’aquest any, el Govern no ha tornat a pronunciar-se sobre les seves intencions polítiques entorn del reivindicat projecte ferroviari

En la reunió celebrada per l’anterior responsable de Mobilitat del Govern, Marc Pons, els batles i batlesses varen ser informats de la voluntat política que el projecte inicial redactat anys enrere fos actualitzat, si bé es va avançar que la intenció de la Conselleria era el de mantenir el traçat ja previst anteriorment, i que es podria aprofitar per introduir alguna variació, com la possibilitat que el servei ferroviari també pogués arribar fins al nucli turístic de Cala Millor.

Igualment, el conseller aleshores també va considerar imprescindible revisar i completar la tramitació de la connexió des de l’estació de Manacor fins a l’inici de la via a Artà. En el seu moment es van analitzar (mitjançant l’estudi informatiu) quatre opcions i finalment es va triar la que surt de l’estació, creua via Roma i discorre pel Passeig del Ferrocarril fins a enllaçar amb l’inici de la via a Artà. L’estudi informatiu amb la proposta de recorregut pel nucli urbà de Manacor ja va passar temps enrere el tràmit de la Comissió Balear de Medi Ambient, però encara faltava completar la tramitació per poder abordar la redacció del projecte bàsic i posteriorment el d’execució.

En la mateixa trobada, també va quedar clar que no es considerava compatible, per raons merament de seguretat, mantenir l’actual via verda i recuperar la línia ferroviària.

Miquel Oliver: "Des de Mobilitat no hem tornat a tenir notícies sobre l'ampliació de la xarxa del tren del Llevant"

La mateixa setmana que Manacor commemora el centenari de l’arribada del tren fins a Artà reclamant que es recuperi la infraestructura

Transcorreguts gairebé vuit mesos d’aquesta reunió, sembla que per enèsima vegada les intencions de perllongar el servei ferroviari des de Manacor a la resta de municipis del Llevant ha deixat de ser, novament, una prioritat política del Govern, a pesar de les contínues reivindicacions que alguns usuaris mantenen obertes mitjançant les xarxes socials.

Tot això, la mateixa setmana que Manacor commemora el centenari del tren d’Artà reclamant que es recuperi la infraestructura. Aquest dimecres es va inaugurar una exposició fotogràfica i informativa que es pot visitar durant tot el mes de setembre al Claustre de Sant Vicenç Ferrer.

Són tendència