Connect with us

Comunitat

Balears ha aconseguit recuperar aquest estiu dos de cada tres turistes que ens visitaren el 2019, segons l’INE

Les Illes van rebre el passat mes de juliol un total d’1,86 milions de visitants

Les dades fetes públiques aquest dimecres per l’INE posen de manifest l’avantatge que ha suposat per a les Illes Balears ser un dels primers destins a obrir-se al turisme, la qual cosa ha suposat que sigui la destinació del conjunt del territori que encapçala totes les estadístiques, tant en arribades com en despesa turística.

En aquest sentit, segons les dades de l’INE,  Balears va ser el territori de l’Estat on més doblers van gastar els turistes estrangers el passat mes de juliol. Amb un desemborsament d’1.634 milions, la xifra representa un 31% del total que aquests visitants van gastar en el conjunt de l’Estat. És a dir, gairebé 1 de cada 3 euros del conjunt de turistes. Les Illes van rebre el passat mes de juliol un total d’1,86 milions de visitants.

Al mateix temps, en l’acumulat anual, l’arxipèlag és l’únic territori on va augmentar la seva despesa turística en els primers set mesos de l’any, concretament un 182% fins als 2.984 milions d’euros. La resta de comunitats continuen en números vermells.

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha qualificat la temporada com a “atípica”, encara que després de conèixer les dades ha manifestat que és “positiva i molt millor del que podíem esperar mesos enrere”. En aquest sentit, Negueruela ha recordat que “ser els primers a obrir va suposar reforçar el lideratge”.

Són tendència